Nebojša Bakarec: Naprednjak novajlija 1Foto: Stanislav Milojković

Bivši funkcioner Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec potvrdio je da će učestvovati u kampanji Srpske napredne stranke za predstojeće lokalne izbore u Beogradu.

Kako je objasnio za Danas, biće aktivan kao običan član SNS „koji može da doprinese svojim znanjem i iskustvom“. On smatra da se SNS „satanizuje“ na sličan način kao nekada DSS. Nova retorika Bakareca umnogome se razlikuje od stavova koje je javno zastupao sve donedavno. Između ostalog, za Srpsku političku misao ocenjivao je da su „Vučić i Nikolić odlučili da ispune ono zbog čega su ih Vašington i Brisel i stvorili – da izdaju Kosovo i Metohiju, a da Srbija bez problema proguta izdaju – kao svoj spas“, dok je aktuelnog predsednika Srbije i lidera SNS uobičavao da naziva „Gospodar Vučić“.

Nebojša Bakarec je dugo prisutan na političkoj sceni Srbije. U DSS-u je proveo preko dve decenije i bio je visoki funkcioner te stranke. Nakon što ga je, kako tvrdi, Sanda Rašković Ivić 2015. isključila iz partije, priključio se udruženju „Samostalni DSS“. U jednom intervjuu naveo je da osim od politike, koja bi „trebalo pre svega da bude služenje narodu, tek onda stranci, ili pojedincu, samom sebi“, živi i od rentiranja jer se tako „mora“.

Pažnju javnosti svojevremeno je izazivao i izjavama o svojim pesmama i tetovažama. Na njegovim tetovažama prikazani su anđeo i 21 zvezdica. Kako je slikovito objašnjavao, „baš zato što pišem pesme, dobio sam potrebu da se istetoviram“. Sa podjednakom strašću pripovedao je o svojoj ljubavi prema tangu: „A onda, kad uđete u taj ples, vidite da je ta erotika samo površna, a da je suštinski tango zagrljaj, razmena energije dvoje ljudi koji plešu, bez ikakvih prednjih ili zadnjih namera“. Pamte se i njegovi humani gestovi, poput onoga kada je povređenoj deci poklonio deo svoje kože.

Bakarec je rođen 21. aprila 1963. u Osijeku, u porodici nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca u odbojci i službenice. Kasnije se preselio u Beograd, na Stari grad. Studirao je arhitekturu, po struci je dizajner i radio je u nekoliko dizajnerskih firmi. Voli da čita i da ide u bioskop. Ima sina Bogdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari