Odlukom većine glasova članova Skupštine za novog predsednika Fudbalskog kluba „Rudar“ iz Kostolca, na sednici održanoj 17. februara, izabran je Nebojša Blagojević, dosadašnji generalni sekretar kostolačkog srpskoligaša, a pre toga igrač i istaknuti sportski radnik. Blagojević će ovu funkciju obavljati u narednom četvorogodišnjem mandatu, a na toj poziciji je zamenio legendu kostolačkog kluba Borivoja Jovanovića koji je preminuo u septembru prošle godine.


Pored toga, na predlog novoizabranog predsednika formiran je novi Upravni odbor, kao i tročlani Nadzorni odbor kluba čiji je predsednik Dušica Marjanović, a članovi Saša Lazić i Slobodan Gajić. Upravni odbor FK „Rudar“ prvu sednicu održao je već 19. februara. Na osnovu Statuta su određeni i vršioci ostalih funkcija. Na mesto potpredsednika i direktora kluba imenovan je Mirko Marjanović, dok je drugi potpredsednik Srđan Radovanović. Novi generalni sekretar je Srđan Grujić, direktor Omladinsko– pionirske škole Zdravko Bura, a sportski direktor Milija Remović. Direktor Stadiona „Čika Bora – Beka“ u narednom periodu biće Mile Ćurčić. Upravni odbor je proširen i sa još dva člana– savetnikom za pravne poslove u klubu, Milojkom Lalićem i savetnikom za marketing, Milanom Stevanovićem.

Nakon izbora novog rukovodstva FK „Rudar“ ulazi u završnu fazu pripremnog perioda za prolećnu sezonu. Bitno je da se fudbaleri što bolje pripreme za predstojeće izazove, a da su na dobrom putu pokazuju i dosadašnje igre u pripremnom periodu. Kostolčani uglavnom beleže pobede, a jedna od najznačajnijih je ostvarena u Beogradu, u duelu sa superligašem „Čukaričkim“ (3:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari