Milijan Stojanić (SNS) povukao je ostavku, koju je pre nekoliko dana podneo na mesto predsednika opštine i time okončao dilemu da li će građani te varošice izaći u aprilu na vanredne lokalne izbore. Sadašnju vlast, koju čini koalicija SNS – DSS – NS, građani Kosjerića su izabrali 2013. godine, pa bi redovni lokalni izbori trebalo da budu naredne godine.


Stojanić je najpre podneo ostavku, a potom je, zahvaljujući koalicionim partnerima, uspeo da zakaže vanrednu sednicu Skupštine opštine. Na toj sednici, koja je bila zakazana za kraj prošle sedmice, skupštinska većine je trebalo samo da konstatuje njegovu ostavku. Međutim, kako je on promenio mišljenje i povukao ostavku, sednica nije održana. Podnošenjem ostavke Stojanić je nameravao da isposluje vanredne lokalne izbore u toj varošici, ali se predomislio i to, kako je objasnio, nakon sugestija rukovodstva SNS u Beogradu.

– Na proleće će biti lokalni izbori u većini gradova i opština i smatrao sam da bi trebalo da se održe i u Kosjeriću, jer bi to bilo i jeftinije, pošto u budžetu nemamo para. Međutim, promenio sam mišljenje nakon stava rukovodstva SNS u Beogradu da Kosjeriću nisu potrebni vanredni lokalni izbori, i da opštinska vlast radi dobro, rekao je za Danas Stojanić, koji je poznat i kao vrhunski kulinar, potvrdivši da će biti predsednik do isteka mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari