Dejvis kup reprezentacija Srbije odigraće od petka do nedelje u belgijskom gradu Šarlroa mečeve prvog kola Svetske grupe. Selektor Bogdan Obradović za ovu priliku neće moći da računa na povređenog Janka Tipsarevića, ali se posle godinu dana pauze u tim vraća Novak Đoković.


– Trenirali smo poslednjih nekoliko dana u Beogradu, a veoma je važno da ćemo na terenu u Belgiji provesti isti broj sati kao i domaćini. Spremni smo da damo sto odsto mogućnosti od početka, jer samo tako možemo do konačne pobede. Nećemo potceniti Belgijance, koji imaju zaista dobru selekciju, a bodriće ih oko 6.000 navijača. Ipak, želja nam je da izborimo plasman u naredno kolo i od toga ne odustajemo – istakao je Obradović.

Osim Đokovića, u ekipi su Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Boris Pašanski i Filip Krajinović. Najbolji teniser sveta će stići u Šarlroa verovatno u sredu.

– Novak je imao naporan turnir u Melburnu, ali se nadam da će se oporaviti. Mi ga nećemo forsirati. Najverovatnije će jedan dan provesti kod kuće u Monte Karlu pre nego što nam se pridruži – zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari