Nedopustiva objava zdravstvenih podataka 1Foto: Myriams-Fotos / Pixabay

Socijaldemokratska stranka u Kragujevcu najoštrije je osudila skandalozno pisanje „Informera“ povodom incidenta koji se nedavno dogodio u kragujevačkom Domu zdravlja, objavljujući lične, zdravstvene podatke žene..

…koja je snimkom iz ordinacije poslala svoju stranu priče o navodno nepregledanom, bolesnom detetu.

„Ne ulazeći nijednog trenutka u verodostojnost činjenica koje su sukobljene strane iznele i ne ceneći šta se stvarno dogodilo“, SDS ocenjuje da je „nedopustivo da se na stranicama štampe objave podaci kojima se ogoljeno, pred javnost, iznose strogo poverljivi podaci o zdravstvenom statusu jedne građanke“.

– Pojedini tabloidi do samog dna su srozali medijski prostor u Srbiji, a nezaštićenost koju kao pojedinci pred hijenama pisane reči u službi režima osećamo dostiže zabrinjavajuće razmere. Svako ko se usudi da ukaže na nepravilnost rada državnog sistema biva razapet, omalovažen, dobija etiketu najvećeg negativca sa ciljem da se obeshrabri svako drugi ko pomisli da izrazi nezadovoljstvo. Informer odavno nekažnjeno crta mete po ljudima, ne mareći za posledice. Krajnje je vreme da nadležni organi adekvatno reaguju ukoliko i sami nisu dali nalog da se ovakva hajka sprovede“, ističe predsednica Gradskog odbora SDS-a u Kragujevcu Slavica Saveljić.

Ona pritom upozorava da je neophodno da se razume da nije svaka kritika usmerena na rušenje vlasti, niti je ikad pojedinac bio jači od države. „Građani nisu krivi“, konstatuje Saveljić, što u zdravstvu nema dovoljno zaposlenih lekara, što se oprema raspada, što zakazivanje pregleda ne funkcioniše, što ljudi ne mogu kvalitetno da se leče, što zdravstveno osoblje odlazi i što su lekovi skupi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari