Povodom „Aprilskih dana studenata“ u zrenjaninskom Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ organizovan je niz sportskih susreta i zabavni program, a ovo je bila prilika i da se rukovodstvo grada upozna sa problemima koji muče ovu ustanovu.

Uslovi za život i rad u Studentskom domu su poboljšani u odnosu na prethodnu dekadu, ali još uvek dva važna pitanja čekaju na rešenje – studentska poliklinika i menza. O ovome je bilo reči i prilikom posete gradonačelnika Milete Mihajlova i načelnice Srednjebanatskog okruga Tanje Dulović Studentskom domu, koji su sa predstavnicima Studentskog centra Novi Sad dogovorili kako da se pomoć realizuje.

– Otvaranje poliklinike je bitno iz razloga što studenti, po zakonu, imaju obavezne lekarske preglede u prvoj i trećoj godini, ali ne kod lekara opšte prakse, već kod psihologa i raznih specijalista. To trenutno ne mogu da obave u Zrenjaninu. Studenti koji su se prijavili za smeštaj u domu takođe, moraju da se podvrgnu kontrolama – objašnjava upravnik Goran Gluvajić.

Plan nadležnih u ovdašnjem Studentskom domu već nekoliko godina je i izgradnja menze, jer su studenti prinuđeni da se hrane u prostorijama Doma učenika „Angelina Kojić Gina“ koji nije u neposrednoj blizini. Bez obzira na navedene nedostatke stanje u domu je dobro, a korisnicima je omogućen boravak u studentskom centru, internet klubu, sali za rekreaciju. Kapacitet doma je 211 mesta i on je stalno popunjen. U ustanovi su smešteni momci i devojke iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari