Najbolji srpski košarkaški tim mogao bi u odnosu na prethodnu sezonu, znatno ranije da kompletira sastav.

Može se zaključiti da su crno-beli dovođenjem Anđušića, Čakarevića i Ajsa Loua završili sa dovođenjem igrača na spoljnim pozicijama. U slučaju neke izuzetno povoljne situacije na domaćem ili evropskom tržištu mogli bi da angažuju iskusnog šutera, budući da su prošle sezone kuburili u tom elementu igre.

Najveće promene, bez ikakve sumnje, doživeće centarska linija. Odlaskom Džavajia i Gista ostala su upražnjena mesta centra i četvorke. Potpisan ugovor sa Nikolom Pekovićem garancija je na određeno vreme, pošto će se crnogorski reprezentativac vratiti u Minesotu nakon isteka lok auta u NBA ligi. Pokušaj da se Miroslav Raduljica u drugom navratu dovede u Humsku 1 mogao bi da bude delotvoran. Njegov sadašnji klub Anadolu Efes angažovanjem Stanka Baraća i Estebana Batiste pokazao je na direktan način da će srpski reprezentativac imati minimalnu minutažu u narednoj sezoni, zbog čega Miroslav Raduljica uveliko razmišlja o promeni sredine.

Prvobitna ideja crno-belih jeste da nekadašnji igrač FMP dođe na jednogodišnju pozajmicu, ali će u slučaju nagodbe sa turskim velikanom pokušati i da otkupi ugovor srpskog reprezentativca. Epilog pregovora trebalo bi da bude poznat do kraja nedelje. Kada je reč o igraču na mestu krilnog centra, za očekivati je da će „parni valjak“ dovesti košarkaša iz SAD, tako da će tim biti kompletiran do sredine septembra, kada će se otprilike znati koji će igrači radeći u trening kampovima raznih NBA klubova uspeti da se izbore za potpisivanje ugovora sa nekom od ekipa iz najbolje lige na svetu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari