Negotin: Ekologija za predškolce i osnovce 1Foto: Opština Negotin

Polazeći od ideje da se sa upoznavanjem o značaju zaštite životne sredine treba krenuti od malih nogu, negotinski gimnazijalci su nakon oktobarske akcije uređenja Park šume Cvećara, za svoje najmlađe sugrađane predškolce, kao i osnovce organizovali ekološke radionice. Time su nastavili realizaciju projekta Učeničkog parlamenta na temu očuvanja zaštite životne sredine.

Podizanje svesti o značaju očuvanja planete zemlje odnosno zaštiti životne sredine tema je kojoj su se učenici Negotinske gimnazije bavili na radionicama organizovanim za učenike četvrtog razreda osnovnih škola i predškolce u vrtiću “Pčelica”.

Time su nastavili realizaciju projekata koju je Učenički parlament ove srednje škole u Negotinu započeo u oktobru akcijom čišćenja i uređenja Park šume u naselju Cvećara u kojoj su se gimnazijalcima pridružili i učenici Tehničke škole.

Svojim mlađim sugrađanima, osnovcima i srednjoškolcima, na prijemčiv način predstavili su značaj čuvanja životne sredine.

Šta je ekologija i kako se treba ponašati i čuvati životnu sredinu na radionicama pokazano je kroz igru i pesmu namenjenu najmlađima.

Uspele ekološke radionice negotinskim gimnazijalcima podstrek su das a njihovom organizacijom nastavlje i dalje čime će njihov projekat koji je inače podržala lokalna samouprava, zaživeti kroz brojne redovne aktivnosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari