Negotin: Nastavljena vakcinacija protiv sezonskog gripa 1Foto: J. B. K.

Uz vakcinaciju protiv kovida, u Negotinu se sprovodi i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Besplatna je za sve građane i dostupna u u Službi epidemilogije u Domu zdravlja u Negotinu, od ponedeljka do petka, od 7 do 14 časova.

Zdravstveni stručnjaci aktivnu imunizaciju protiv gripa preporučuju osobama u riziku od teške kliničke slike i komplikacija, kao što su trudnice, osobe starije od 65 godina, osobe sa hroničnim plućnim, malignim, kardiovaskularnim, metaboličkim i drugim bolestima i članovi njihovih porodica.

Zdravstvena ustanova u Negotinu ukupno je dobila 1.341 dozu vakcine protiv gripa, od kojih 701 trovalentnu, proizvođača Instituta „Torlak“ i 640 četvorovalentnih vakcina, koje se preporučuju starijima od 65 godina.

Vakcine protiv sezonskog gripa besplatne su za sve građane, a oni ih mogu primiti od ponedeljka do petka, od 7 do 14 časova, u Službi epidemilogije u Domu zdravlja u Negotinu, .

Paralelno sa imunizacijom protiv sezonskog gripa, na vakcinalnom punktu u negotinskom Domu penzionera odvija se vakcinacija protiv kovida.

Prema podacima nadležnih zaključno sa 31. januarom prvom dozom vakcinisano je 13.060 osoba, drugu dozu primilo je 12.708, a treću, buster dozu 7.288.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari