Kako bi se očuvao duh i kult fudbalske reprezentacije Srbije, doskorašnje zvezde su se susrele sa kolegama iz „Sloge“ a čast da im bude domaćin pripala je Petrovcu kao gradu u kome je ova igra zaista „najznačajnija sporedna stvar na svetu“.

Naime, fudbalska reprezentacija veterana Srbije odigrala je prvi zvaničan meč i na premijeri u Petrovcu na Mlavi zabeležila pobedu. Veterani Srbije bili su bolji od veterana „Sloge” i slavili rezultatom 3:1. Strelci za Srbiju bili su: Voja Sinđić, Marko Mitrović i Nenad Vanić, dok je jedini pogodak za veterane Sloge postigao Marjan Janković.

-Sve aktivnosti vezane za reprezentaciju veterana Srbije biće uvrštene u Statut FSS i tom delu ćemo, takođe, posvetiti veliku pažnju. Bilo je ranije nekoliko selekcija veterana koje su vezivane za državni tim, ali moram da naglasim da je ovo bio prvi zvaničan meč reprezentacije veterana Srbije. Želja nam je da na ovaj način, kroz angažovanje veterana, gradimo i negujemo kult reprezentacije. Cilj je da ovakvi mečevi i slične akcije postanu tradicija“, konstatovao je Savo Milošević, potpredsednik FSS-a i najveća zvezda jučerašnje utakmice, inače, jedan od inicijatora ove ideje.

Savo Milošević se, takođe, domaćinima zahvalio na izuzetnom prijemu i gostoprimstvu.

Sloga (Veterani) – Srbija (Veterani) (1:2) 1:3

Strelci: Janković M. (Sloga), Sinđić, Mitrović i Vanić (Srbija)

Sudija: Ivan Ilić. Stadion: FK „Sloga“. Gledalaca: 200

Sloga: Stanojević, Nedinić, Đurđević, Janković D., Radojković, Nikolić, Đorđević, Grozdić, Janković M., Radojičić, Kocić. Igrali su još: Radosavljević, Božić, Savić, Vasić, Orlović, Nešić, Miletić, Joksimović, Milosavljević.

Srbija: Sarić, Babeu, Kadenić, Grujić, Mitrović, Čermelj, Sinđić, Borovnica, Vanič, Čula, Milošević. Igrali su još: Biorojević, Muf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari