Prva zvanična vojvođanska gitarijada održana je 1975. godine u Kisaču, gde je mladim neafirmisanim bendovima pružena šansa da svoj rad prikažu široj publici. Nakon 40 godina ova manifestacija će biti ponovo organizovana, a njeno održavanje 11. i 12. septembra na stadionu FK Tatre, najavljeno je u Kulturno-informativnom centru Kisač.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović je tom prilikom istakao da je „Gitarijada Vojvodine“ samo jedan u nizu projekata koji proizlaze iz dobre saradnje čelnika Grada Novog Sada i Mesne zajednice Kisač.

– Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili i podržavamo inicijativu da se ponovo oživi gitarijada u Kisaču. Jedan od prioriteta Gradske uprave za kulturu je svakako decentralizacija i naša namera je da u narednom periodu revitalizujemo neke kulturne sadržaje u ovom mestu, ali i da pokrenemo nove kako bismo doprineli ostvarivanju tog cilja – kazao je Vanja Vučenović.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Kisač Milo Hrćan se zahvalio članu Gradskog veća za kulturu na podršci koju Grad pruža i izrazio zadovoljstvo što će Kisač ponovo biti domaćin vojvođanske gitarijade.

– Kisač je mesto gde se rok muzika neguje i sluša i zato mi je veoma drago što će tih dana postati centar koji će okupiti i povezati kako one dobro poznate tako i mlade i neafirmisane bendove – rekao je Hrćan.

Zahvaljujući dobroj saradnji organizatora sa Radio-televizijom „Vojvodina“ prva nagrada biće snimanje pobedničke kompozicije u Studiju M. Prvi dan festivala započinje takmičenjem bendova koji su odabrani na konkursu. Nakon takmičarskog dela i proglašenja pobednika nastupiće grupa Bitange, a zatim i grupa Love Hunters. Drugog dana festivala, 12. septembra, posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu fotografija rok bendova iz 70-ih godina Zorana Veselinovića, tonca u legendarnom studiju ABBY ROAD u Londonu koji je rodom iz Kisača, kao i izložbu raritetnih ploča i časopisa. Zvaničan program počinje u 19 časova nastupom rok grupa iz 70-ih, a zatim sledi nastup pobednika Gitarijade Vojvodine – Kisač, kao i nastup novosadskog benda IN3PM. Za sam kraj manifestacije predviđen je nastup legendarne grupe Riblja čorba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari