Više zrenjaninskih udruženja najavilo je da će održati građanski protest, a razlog je život van svakog dostojanstva u Zrenjaninu, korupcija, politikanstvo, nezaposlenost i nasilje. Povod za protest su neispunjena obećanja gradske vlasti, na prvom mestu ona o zdravoj pijaćoj vodi.

Rok od osam meseci, kada je potpisan ugovor sa odabranim izvođačem projekta prečišćavanja vode, istekao je 12. oktobra a prema podacima Vodovoda izvođač je tek nedavno predao zahtev za građevinsku dozvolu. U zajedničkom saopštenju, koje potpisuju Nezavisni sindikat javnih službi Srbije, Nezavisno udruženje nezaposlenih Vojvodine, Panonska aktivistička organizacija 'PAOR', Građanska inicijativa 'ŽIVOT ZA ZRENJANIN', Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine i Nezavisno udruženje penzionera javnih službi Srbije, podseća se da je pre šest meseci više od hiljadu građana Zrenjanina izašlo u protestnu šetnju kako bi upozorili nadležne na neodrživost stanja u Zrenjaninu.

Na spisku zahteva nalaze se isplate zarada ljudima koji su ostali bez posla, pomoć penzionerima koji su socijalni slučajevi, pomoć prosvetnim radnicima, pomoć građanima koji ne mogu da plate račune za grejanje bolja organizacija zdravstva, da počne sa radom Socioekonomski savet u Zrenjaninu, da se prekine zaduživanje grada i da prestanu takozvani besplatni koncerti, da se jasno kaže zašto nije urađen ni metar puta obećane obilaznice i kada kreću radovi.



Od proleća do sada ništa nije urađeno po ovim pitanjima, pa će zato ova udruženja organizovati u centru grada okupljanje. Protest je zakazan za 23. oktobar u 16 časova, na platou ispred Vojvođanske banke u centru Zrenjanina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari