List „TE – KO Kostolac“, naslednik „Glasa proizvođača“, navršio je 57. „rođendan“. Od prvog do prethodnog, 1516. objavljenog broja lista, ovaj hroničar zbivanja u kostolačkoj kompaniji EPS-a, Kostolcu i okolini, ostavio je trag u fabričkoj štampi kao najstariji list takve vrste u Srbiji sa neprekidnim izlaženjem.

Novinari i list uvek su bili uz komopaniju i zaposlene što su potvrdili i predhodnih dana u borbi sa vodenom stihijom i odbrani od poplava . Od pokretanja list „TE – KO Kostolac“, koji je do septembra 2010. godine nosio ime „Glas proizvođača“, odavno je prevazišao okvire fabričke štampe i pored radnika kostolačke kompanije ima značajnu ulogu i u informisanju stanovnika Gradske opštine Kostolac i grada Požarevca. Kao ozbiljan medij, koji prati savremene trendove, list već dugi niz godina objavljuje informacije na posebnoj stranici web sajta kompanije.

Informisanje danas u PD „TE – KO Kostolac“ umreženo je sa sistemom informisanja u JP EPS, medijima u lokalnoj zajednici i nacionalnim medijima. Cilj je da do svakog zaposlenog dođe korisna informacija za njegov rad, bezbednost i zdravlje na radu, za njegov status u preduzeću. Cilj je i da se podigne na viši nivo odgovornosti svih koji rade i donose važne odluke u preduzeću, ali i prezentuju rezultate rada, jer u savremenom poslovnom svetu bez razvijenog sistema informisanja nema ni moderne kompanije.

Kostolac je postao uzor mnogima u zemlji po uspešnoj poslovnoj politici. Zato je pažnja javnosti često usmerena na informacije koje dolaze iz PD „TE – KO Kostolac“. U ovom periodu veliki broj redakcije novina, televizijskih i radio stanica, kao i elektronskih internet izdanja informacije iz naše kompanije najvećim delom prenose iz lista. Pored toga štampano izdanje novine se šalje na više od 400 adresa u zemlji, ali i u inostranstvu, tako da je odavno prerasla status internog glasila. Glavni razlog za to je svakako značaj PD „TE – KO Kostolac“ za region i državu, kao i pravovremeno i objektivno informisanje iz kostolačke kompanije. Tokom svih 57 godina novina se menjala, ali je cilj ostao isti, tačno i pravovremeno informisanje pre svega zaposlenih i menadžmenta ali i javnosti u celini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari