Zvaničnih informacija u Specijalnom sudu u Beogradu da li će vlasniku Delte Miroslavu Miškoviću biti omogućeno da prisustvuje sahrani majke, nema. Odluku o tome donosi dežurni sudija u odgovarajućem roku, ali nema ni potvrde Miškovićevog advokata Zdenka Tomanovića da je molbu o tome podneo.

Vlasnik Delte ima pravo kao i svi pritvorenici u slučaju smrti u porodici da zatraži da prisustvuje sahrani. Ukoliko sudija izda odobrenje, da li će pritvorenik ići na sahranu u prisustvu stražara ili ne, i koliko će mu odsustvo biti odobreno, zavisi od bezbednosne procene Uprave zatvora i MUP. U ovom slučaju za Pritvorsku jedinicu Specijalnog suda, u kojoj se nalazi Mišković, nadležna je uprava Okružnog zatvora u Bačvanskoj.

Prema tvrdnjama onlajn portala, koji su prvi i javili da je Miškovićeva majka Vera prekjuče umrla u 91. godini u bolnici u Kruševcu, neizvesno je da će Miroslav Mišković tražiti dozvolu da prisustvuje sahrani. On je vest o smrti dobio od advokata, i navodno, smatra da bi čitavu porodicu svojim pojavljivanjem u prisustvu stražara doveo u neprijatnu situaciju. Porodica Mišković je odlučila da se sahrana obavi u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari