Nekorektan postupak ombudsmana

Odgovor redakcije lista Danasa gospodinu Saši Jankoviću

Ostavite komentar


  1. Ruku na srce, šta je on to radio korektno, bilo šta!? Umesto da savesno obavlja posao koji treba da radi, on se direktno bavi politikom i po njemu, već je postao predsednik Srbije. Šta reći.

  2. Ljuti se na novinare jer su ga procitali. Zasto se javno ne izjasni, ne vidim zasto je to tako veliki problem? Ocito je da covek svoju javnu funkciju koja je dobro placena.

  3. Ne bih se slozio sa vama.
    Vas naslov je glasio: "Saša Janković odlučio da bude nezavisni kandidat".
    To sugerise da ste to saznali od njega.
    Istina, u tekstu kasnije pise da je to informacija dobijen od vazeg izvora a ne od samog gospodina Jankovica.
    Kada je vec tako i naslov nije nikako smeo da bude ovakakv kako ste vi uradili.
    Izuzetno cenim "Danas", medjutim, smatram da u ovom slucaju niste u pravu, nije ombudsman nekorektan vec vi.

  4. supalj vam je ovaj text. vi se ko uvredjena francuska sobarica bunite sto vas covek nije udostojio odgovora na sta doticni jednostavno ima prava i to iz vise razloga. izadje li on sa potvrdnim odgovorom zna se sta ga ceka na medijskom prostoru ove nase jadne drzave. blacenje bez i trunke skrupule iz masinerije trenutno vladajucih. stite se kako su ga razvlacili po novinama kada je zauzeo stav oko helikoptera ili parade i acigon brata. proglasavali coveka ubicom. uostalom jos je rano o kandidatima, izbori su tek za pola godine. ne jurite senzacije, budite malo ozbiljniji u svom poslu ako zelite da sacuvate struku u dobrom svetlu.

  5. Nekorektan je postupak Redakcije Danas u ovom tekstu sa cudnim "pravom" da procenjuju, kako su napisali "vrdanjem" gospodina Jankovica. Postavlja se pitanjer: zasto ili po cijem nalogu gospoda iz Redakcije Danas traze da "vrdanje" ne postoji, kad izbori nisu raspisani. Da li to interesuje samo Redakciju Danas ili nekog drugog, treceg.ovde ne pomenutog. Vrlo lepa tradicija vaseg casopisa se rusi, zasto. Uzgred, botovi (neciji) u poslednje vreme opsedaju vas list, zasto ne zastitite list Danas i nas citaoce.

  6. Poštovani liste "Danas", niste u pravu i g. Janković je imao pravo da protestvuje. Pokušavate da izvrnete činjenicu da ste u svo tekstu izneli tvrdnju da će se g. Janković kandidovati za predsednika i stim ste prevarili mene i mnogobrojne ljude koji su to pročitali, kao i redakcije raznih drugih medija, koji su preneli tu vašu TVRDNJU verujući da ste vi kredibilan informativni medij. To je bila LAŽ koju ste tendeciozno pustili u informativni prostor. Vi bi ste bili u pravu da ste samo dodalu u vašoj informaciji jedno MOŽDA ili PRETPOSTAVLJAMO ili nešto slično, tako da ovaj vaš članak liči na pravdanja malog deteta koje su uhvatili u laži. Da ste umesto ovakvoj članka napisali jedno izvinjenje g. Jankoviću, ne biste izgubili moje poverenje, a verovatno i poverenje mnogih drugih vaših čitalaca.

  7. jankovic je obican politicar koji radi iskljucivo po direktivi ambasadora USA…Nije on nikakav zastitnik gradjana

  8. Ne pada mi na pamet ama bas ni jedan korektan postupak doticnog,tako da je ovo bajata vest.

  9. "nemaju svi mobilne telefone i aplikacije koje automatski vraćaju poruke da je poslato pitanje pročitano"
    To se, deco, zove delivery report i postoji na telefonima već najmanje 15 godina.

  10. Janković nije nikakav zaštitinik građana, valjda je to svima odavno jasno a o konkretnim pitanjima nikada nije niimao odgovor jer njemu plivanje u mutnome odgovara jer je i on sa ,,žute““““ gore list.

  11. U pravu su ljuti naprednjacki jastrebovi koji dve godine unapred rascicavaju teren za predsednicku nominaciju i pobedu na predsednickim izborima: ovaj pihtijasti tip ne zasluzuje ni da bude pomenut kao predsednicki kandidat! Zato postovana redakcijo Danasa, ostavite Jankovica da uziva u svojim privilegijama, koje mu tako mnogo znace. Kad je ovakav kao javni pravobranilac, kakav bi tek bio kao predsednik? Zato, okrenite se drugim ljudima. Ima jos vremeba i mnogo kvalitetnih ljudi, od kojih neki saradjuju i sa vasim cenjenim listom. Osvetlite ih blagonaklono i sistematicno, i videcete, narod ce ih zdusno prihvatiti. Kakav Jankovic, kakvi bakraci. Onaj koji zeli da postane redsednik drzave, a koji ima ovako prezriv i gazdinski odnos prema dnevnom listu koji ga jedino podrzava ne zasluzuje da ga ubuduce ni spomenete.

  12. Nije ovo prvi put da se Janković ljuti na medije. Ali, pravo svakog, pa i lista Danas je da iznosi svoje mišljenje. Valjda kad to sme Janković, smeju i drugi.

  13. Od juče kao da živim u Zoni Sumraka. "Danas" se ovim gafom priključio senzacionalističkim "medijima" kojih nam je pun kufer, a ovim saopštenjem pokazao da ne ume da prizna grešku koja deluje kao da je namerno učinjena, i da se izvini na blatantnom izvrtanju činjenica na naslovnoj strani. "S.J. odlučio da se kandiduje" nije nikako isto što i "Izvori iz opozicije tvrde da je S.J. odlučio da se kandiduje". Neprofesionalno i vrlo negativno za sve nas građane koji više nemamo za koga da glasamo zbog nesposobne opozicije, te se nadamo kandidaturi ovog sposobnog, pametnog i odmerenog čoveka. Jako ste odmogli.

  14. Ombudsman je još uvek na javnoj funkciji, izbori nisu raspisani, o mogućnostima se razgovara. Očekuje se prećutna podrška, šta tu nije jasno. E, sad je pitanje kako ispasti profesionalan. A sa druge.strane svi se plaše da ih režimski mediji ne oblate mnogo pre početka kampanje. Eto to je cela priča i niko niie kriv za sada.

  15. Janković se krije iza funkcije, a ima želju da bude predsednik države. Smešan je.

  16. Nije on nikakav zastitnik, jos jednom je to sad pokazao. Taj gleda samo sebe za onoliku platu koju prima.

  17. Zasto sada ne priznas da si ti taj buduci kandidat propale opozicije, cega se plasis nabedjeni Jankovicu.

  18. Janković se mnogo više bavi politikom nego svojim poslom, što je nedopustivo, s obzirom na njegovu funkciju.

  19. Sve razumem, ali da zastitnik gradjana vodi politiku i slusa neke tamo ambasadore, pa znaci sramota.

  20. O Boze, prespavajte jos jednom sve i ne gresite dalje. Ucinjeno je sto je ucinjeno, nista sto je nepopravljivo. Ne dajite za pravo politickim protivnicima. Isuvise je malo normalnosti u drustvu da bi je tako olako trosili. Nase slabosti su njihova hrana.

  21. Jankovic svakodnevno pokazuje da nije nikakkav zastitinik vec obicna kukavica koja se krije iza javne funkcije za koju je debelo placen i bavi se politikom.

  22. Čovek misli da je bogom dan za sve i da je uvek u pravu, krivo mu je što su novine napisale istinu o njemu

  23. Novinari nisu ništa pogrešili, Saša već nekoliko meseci ide po gradovima i drži tribinu na kojoj se predstavlja kao budući kandidat za predsednika.

  24. Clanak o njegovoj kandidaturi je bio potpuno tacan i realan. To sto Jankovic ocekuje apsolutno pozitivne i nerealne ocene je problem koji se ne moze resiti bas tako kao sto on misli.

  25. Necu da se mesam mnogo u diskusiju Danasa i Sase Jankovica, posto su mi jednako bliski i postujem ih, ali ovo moram da prokomentarisem:
    "nemaju svi mobilne telefone i aplikacije koje automatski vraćaju poruke da je poslato pitanje pročitano"
    Svaki telefon, bilo pametan ili obican, ima opciju da se ukljuci dobijanje potvrde da je poruka isporucena (Delivery report).
    Potvrda da je poruka procitana je nesto drugo, i to vam generalno i ne treba.
    islim da Sasa Jankovic ovde govori da njemu poruka nije ni stigla onda kad je poslata,
    tako da je greska ipak na novinaru Danasa koji nije ukljucio Delivery report na svom telefonu.

  26. To što su mu na kraju članka napisali da cene to što radi je bilo čisto ublažavanje kritike od strane novinara koji je pisao ovo. A trebalo je da napiše jednostavno da je Janković jedan običan političar koji ne sme da izađe na svetlost dana u medijima o svojoj kandidaturi jer kalkuliše do kraja. Da ima petlje izjasnio bi se javno i rešio sve nedoumice i nesuglasice sa novinarima.

  27. Što vas čudi Saša Janković, kad je on pričao istinu. Uvek je vešto vrdao, ali je sada provaljen. Finansira ga Soroš da bi vređao premijera, bavi se politikom iako je na čelu nezavisne državne institucije, danas priča jedno, da bi sutra to pobio. I što je najgore još se nije izjasnio o slučaju sa njegovim prijateljem dana 01.04.1993. godine.

  28. I u ovom tekstu ste napravili veliku gresku. Zastitnik gradjana nije demantovao da ce biti predsednicki kandidat, demantovao je da se o tome izjasnio. Sta se sa vama desava? Ovaj tekst vam je gori od jucerasnjeg natpisa na naslovnoj strani.

  29. Zasto ste se posvadjali? A tako ste lepo funkcionisali do sada. Imali ste zajednickog neprijatelja a sada pukla tikva.

  30. Neka se slobodno kandiduje, ima pravo kao i svaki punoletan gradjanin Srbije, ali prvo da podnese ostavku.

  31. Moze on da se kandiduje za predsednika ali zna da ce izgubiti i to velikom razlikom a demokrate su izabrale Sukija za kandidata tako da Jankovic moze da ide kod Tadica ili Radulovica.

  32. Potvrda da je Janković uvek bio član partije žutih i uvek je radio samo ono što mu se partijski tražilo. Nema više sumnje da je Janković jedan istrošen čovek zqa koga nebi glasali ni ukućani

  33. Zašto bi Janković bio izabran? Čovek koji ništa nije uradio da zasluži tako nešto.. Samo politikari a to mu nije prvobitna funkcija i u sve se meša.. Apsolutno nikakve šanse nema.

  34. Ombudsman deluje u skladu sa svojim ovlašćenjima. Saša Janković pak, kao fizičko lice- poručuje: sve ima svoje vreme i dileme. Strpljenja gospodo.

  35. Jankovic je jedan od vecih licemera na nasoj politickoj sceni,da politickoj, jer on je odavno u politici i ako mu to nije posao.

  36. E baš ste glodari, vi urednici. Kada bude Janković davao sledeći izveštaj o stanju prava nas građana tada nećete reći kada ga budu ovi SNS paraziti razvlačili da vodi političku kampanju, da ste i vi dali malo municije za to SNS iživljavanje, ma kako izveštaj bio potkrepljen činjenicama i istinit, jer vam naša ugrožena prava nemaju tu težinu kao fokus na ombudsmanu. Tu mi gubimo, jer zamajavate građane sukobom SNS-Janković a ne našim pravima!

  37. Da li je realno da ste cak postavili ovu fotografiju gde izgleda lose? Pa je l““ ste vi jos jedan u nizu tabloida ili Danas? Ne urusavajte sebi ugled.

  38. Vi ste nekorektni, i umesto da se izvinite i lepo objavite njegov demanti, birate da se zaglibljujete jos dublje. Sto vam je ovo trebalo, nadam se da je makar Vama jasno.

  39. У Србији влада неко чудно правило да сви могу да бирани за све функције.Иста особа може да буде и министар енергетике и грађевине и обудсман може да буде председник,па онда поново у круг.Или смо ми који гласамо толике овце или ови што се ротирају сугествно делују на нас да будемо овце и да безпоговорно блејимо за њима.

  40. Pa on je samo demantovao cinjenicu da ce biti "nezavisni" kandidat za predsednika. Bice "zavisni" kandidat za predsednika a kandidaturu ce zvanicno objaviti kada mu to dozvole jer se pojavio Vuk Jeremic koji moze da mu pomrsi konce i koji je za neke mozda boljaopcija od njega.

  41. Redovno citam Danas posto smatram da je on jedan od retkih listova koje u ovoj zemlji vredi citati. Smatram da ste ovog puta napravili gresku sa naslovom koji vise lici na naslov iz tabloida nego na naslov iz lista Danas. U naslovu je morala stajati ograda da informacija ne potice od gospodina Jankovica vec iz nekih drugih izvora. Kliknuli bi mi na naslov i da je tako bio napisan. Istovremeno imam razumevanja i za reakciju gospodina Jankovica koji verovatno ne uziva u provlacenju kroz blato od strane SNS-a i njegovih saucesnika kad god se o njemu pojavi tekst koji se njima ne dopada. Izbori su jos daleko, pisite o tome na prigodniji nacin i postedite Jankovica od dugotrajnog maltretiranja od strane ove bahate vlasti.

  42. Jankovic i dalje tera po svome. Kao prvo, uopste ne radi svoj posao, a kao drugo nevesto i krajnje infantilno pokusava da se bavi politikom , za koju niti ima dara , niti strucnosti.

  43. Jankovic kandidat za predsednika. Da nije zalosno, bilo bi smesno. Kakva opozicija, takav i kandidat. Bilo bi makar malo manje jadno kada bi Jankovic svoje reci pricao i zastupao svboje stavove, a ne samo reprodukovao reci ambasadora USA.

  44. Iako redovno citam Danas i mislim da je jedina inteligentna novina u Srbiji, jako sam razocarana reakcijom vezano za Sasu Jankovica. Prvo vrlo je neprofesionalno pisati smsove kao novinar i potpisivati se sa imenom a onda iako se ne dobije odgovor to objavljivati. Covek ima pravo da se ne izjasni, covek ima pravo na svoju privatnost i da odgovori kada moze. Kakav je to pritisak od Danasa, pisu o slobodi a onda proganjaju ljude i ljute se ako ne dobiju odgovor. Odgovor urednistva je jako infantilan, po tipu" mi smo tebe Sasa uvek branili a ti nam ovako vracas". Mislim da Draza treba da se drzi humoristickog dela u novinama a da neko zreliji i odgovorniji odgovara na prigovore ljudi kao sto je Sasa Jankovic, da Danas ne bi izgubio kredibilitet kod intelektualaca i ljudi demokratskih shvatanja

  45. Cela zdrava inteligencija sa ovakvim postupkom od redakcije Danasa primila je nevidjen broj golova iz nedozvoljenog polozaja.Dovidjenja od vaseg bivreg redovnog citaoca.

  46. Ovaj list mi je bio jedan od ….jos uvek je, ali ljudi ovaj test za botove ne vredi nista , treba Vam bolji…ne vezano za ovaj tekst, vec generalno, pa pogledajte komentare, sve isto….

  47. Ljuti se on na sve one koje nije mogao da izmanipuliše, jer su odavno shvatili koje su njegove prave namere.

  48. Jasno je svima da se Janković odavno bavi politikom, a najmanje svojim poslom, svoju funkciju koristio je da bi mogao da pljuje trenutnu vlast i Vučića, ali pošto više ne može da se krije sad su mu svi krivi koji su ga pročitali.

  49. Problem je što niko ne voli nagađanja. A urednici i redakcije, imaju prava da istražuju, i da pokušaju da pogode ko će se kandidovati a ko ne. G.Janković čeka da mu EU i NATO daju podršku. Ako je dobije, on će se kandidovati, ako ne, neće.

  50. U tabloidu se pojavio tekst na dve strane kako se Sasa Jankovic sprdao sa vasom novinarkom. Je li vam to bio cilj?

  51. Izborni stab predsednickog kandidata pokusavaju da pokupe ugarke nastale bahatim ponasanjem Sase Jankovica prema Danasu, koji ga je uostalom jedini i podrzavao. Zbog toga he aktivirao svoje botove da poput onih Vucicevih da blate Danas i izruguju mu se.

  52. Draga redakcijo, jeste li vi podetinjili?! Kakvo je ovo ponasanje? Preneli ste netacnu informaciju i sad se vi durite. Pobogu, vi ste JEDINE novine u ovoj napacenoj zemlji koje su vredne paznje. Nemojte upropastiti to, nemojte se ponasati kao klozetoid.

  53. Da se ne lažemo. Moja procena je da g.Janković itekako razmišlja o tome da se kandiduje, u čemu ću ga sigurno podržati, ali stavite se u njegovu poziciju. On trenutno obavlja vrlo važnu kontrolnu funkciju i u obavezi je da ostane politički neutralan, to zahteva Ustav. Na svako direktno pitanje "da li ćete se kandidovati?" on MORA da odgovori neutralno i redakcija Danas-a to dobro zna. Zbog toga i samo pitanje nije bilo na mestu, a ako ga već postavite, red je sačekati odgovor pre objavljivanja teksta. Takođe, a vidim da su i drugi to već istakli, naslov je bio netačan tj.navodio je čitaoce da donesu pogrešan utisak a to je da je g.Janković odlučio da se kandiduje.
    Znam da je ovakav nivo preciznosti iluzorno očekivati od recimo Blic-a ili B92 a kamoli "novina" tipa Informer i Kurir. Danas je ipak nešto drugo, malo se očekuju viši standardi; ja vam opraštam malu grešku kao što i g.Jankoviću opraštam i možda prejaku osudu Danasa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.