Prema Sretku Kaliniću nisu primenjene nikakve disciplinske mere u pritvoru, tvrdi za Danas Kalinićev advokat Slavko Petrić i dodaje da je priča o Kalinićevom pokušaju bekstva iskonstruisana.



– Od ničega je pokušano da se napravi nešto. Taj žilet o kome je reč Kalinić je odavno vratio, a konopac koji se pominje je kaiš za pantalone, precizira Petrić.

Prekjuče, u nastavku suđenja Luki Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću u odsustvu, kao i još dvojici pripadnika zemunskog klana Sretku Kaliniću i Milošu Simoviću za takozvana tri mafijaška ubistva iz 2004. obelodanjeno je da je Kalinić spremao još jedan pokušaj bekstva.

– Kod Kalinića je pre mesec dana pronađen brijač kojim je on pocepao majicu, da bi zatim od traka pravio štrik. Pitam se da li je to on pokušao da pobegne ili je hteo da izvrši samoubistvo, izjavio je Bojovićev advokat Borislav Borović.

Tim povodom portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević potvrdila je da je sud obavešten da je Kalinić prekršio pravilnik o kućnom redu i disciplini. Prema njenim rečima, sud nema daljih informacija o tome.

Posle šetnje Kalinić je 5. februara tražio od stražara brijač kako bi se obrijao, kada ga je dobio, polomio je „bik“ brijač i izvadio žilet, kojim je isekao majicu i sapleo neku vrstu konopca. Pošto je izvršen pretres oduzeti su mu žilet i ono što je napravio njime.

Protiv Kalinića se vodi sudski proces zato što je uz pretnju sile zajedno sa Željkom Milovanovićem u februaru 2012. pokušao da pobegne iz pritvora Specijalnog suda, kada su njih dvojica presekli rešetke i iskočili u dvorište, gde su ih uhvatili pripadnici Žandarmerije. Saslušanjem svedoka juče je nastavljeno suđenja u procesu Luki Bojoviću i ostalima, a nastavak je zakazan za 28. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari