Pripadnici Internacionalne policijske asocijacije (IPA) odložili su organizovanje kotlića „Zaova 2015“ zbog održavanje Parade ponosa (gej parade) u Beogradu 20. septembra.

Takmičenje u kuvanju gulaša, sedmo po redu, trebalo je da se održi dan ranije, 19. septembra, ali je odloženo za 3. oktobar, kako bi se nadmetalo što više učesnika.

– Hteli smo da održimo gulašijadu 19. septembra, zbog lepog vremena, ali smo odlučili da je odložimo za dve nedelje. Da to nismo uradili, verovatno bi u Zaovačkoj šumi bilo mnogo manje učesnika, jer pripadnici srpske policije angažovani su u obezbeđivanju gej parade koja će se održati u nedelju, a u subotu moramo biti u pripravnosti – kazao je Dragan Petković, predsednik IPA za Braničevski okrug, koji je od početka održavanja ove gulašijade u organizacionom odboru.

Na ovom takmičenju učestvovaće policajci iz Srbije, a možda će im se pridružiti i neko iz inostranstva, kao pre dve godine, kad su došle kolege iz Norveške i kuvale gulaš od irvasa. Osim takmičenja u kuvanju gulaša, policajci će se nadmetati i u pecanju ribe na plovak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari