Fudbaleri Srbije u četvrtak imaju poslednji trening u Leogangu i oko 17.00 čarter letom kreću nazad za Beograd. Ako je neko pomislio da će selektor Antić dati voljno svojim momcima posle napornog rada u Austriji, a pre polaska u Južnu Afriku, grdno se prevario. Pravo sa aerodroma Nikola Tesla, „orlovi“ nastavljaju ka svojoj staroj bazi, hotelu Prezident.

Međutim, sva je prilika da će to biti jedna od poslednjih poseta fudbalskih reprezentativaca Kovilovu. Već na jesen očekuje se selidba u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Zato, već u petak, „orlovi“ odlaze u izvidnicu, da vide kako napreduju radovi na njihovom novom gnezdu.

Posle Stare Pazove, sledi povratak u Kovilovo, u karantin pred utakmicu sa Kamerunom koja se igra u subotu na stadionu Partizana.

Pretpostavlja se da će nedelja biti dan za predah. Radomir Antić najbolje zna koliko na psihu fudbalera utiče odvojenost od porodice, pa će verovatno svojim izabranicima omogućiti da posete najmilije pre puta na jug afričkog kontinenta.

Kapiten reprezentacije Dejan Stanković navikao je na dodatne obaveze čak i u danima predviđenim za odmor i uživanje u krugu familije.

U Leogangu je često umeo da žrtvuje trenutke slobodnog vremena između treninga, davao intervjue, snimao reklame za potrebe sponzora FSS.

– U nedelju će fudbaler Intera uveličati svečanost u Ateljeu 212. Reč je o promociji knjige koja govori upravo o karijeri Dejana Stankovića, autora Mirka Vrbice.

U ponedeljak srpski fudbaleri odlaze u Južnu Afriku i to preko Minhena, jer nikako nije mogao da bude obezbeđen čarter do Johanesburga.

Kako saznajemo, FSS priprema iznenađenje reprezentativcima u vidu spektakularnog ispraćaja na Mundijal. Beograđani, ali i navijači iz okolnih gradova imaće priliku da dođu i pozdrave naše najbolje fudbalere pred put na aerodrom Nikola Tesla. Lokacija se još uvek čuva u tajnosti.

Dolazak u Johanesburg očekuje se u utorak u prepodnevnim satima. Pet dana kasnije Srbija igra prvu utakmicu na Mundijalu protiv Gane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari