Nema oduzimanja stana zbog komunalnog duga manjeg od 5.000 evra

Posalanici Skupštine Srbije otpočeli raspravu o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Ostavite komentar


  1. A izvrsitelji koji su se nakrali stanova do sad. Njima nista, a?

  2. „ministarka pravde rekla je da su se sudovi „pokazali nesposobnim da rade izvršenja““

    Ova ocena jako zavisi od „ministarkine“ definicije nesposobnosti. Ako pod „nesposobnošču“ smatra da nije bilo razbojničkog upadanja u stanove, iseljavanja na prevaru… Uostalom, pogledajte samo iseljavanja o kojima se pisalo u novinama u poslednjih par godina – e, toga dok su sudovi radili izvršenja, a ne javno-privatne dahije, nije bilo, ili je bilo zanemarljivo u odnosu na ovo sada – onda sa zadovoljstvom podržavam takvu nesposobnost. I zdušno navijam da opet dođe do takve „nesposobnosti“

    „Poslanik SRS Petar Jojić rekao je da je u Srbiji na delu „kriminal“ i „otimačina“ izvršitelja i javnih beležnika, da su njihova primanja velika, a da je sud, kada se bavio izvršenjima, naplaćivao minimalne troškove“

    Zadnje vreme došlo kad sa jednim radikalom moram da se složim od reči do reči… Sve što je rekao stoji.

    1. Izvršitelje je postavila ova sadašnja garnitura vlasti. Posle im je odobrila masne naknade za njihove aktivnost da bi mogla (vlast) da uzima da im uzima masan reket kao nadoknadu za njihovo postavljanje na mesta izvršitelja, jer nije svako mogao da postane izvršitelj a da nije pri tome na neki našin blizak sa vlašću. Taj se reket naravno sliva u partijsku kasu i dalje služi za raznorazne sendvišarsko-botovske aktivnosti. Među izvršiteljima nema ništa više onih koji krše zakone nego što ih ima među drugim npr. državnim službenicima, samo što je njihov broj mali pa uskaču u oči. A pokvarena vlast je teret narodne pizme svalila na izvršitelje, iako se svi mehanizmi da im sviju krila nalaze u rukama te iste vlasti. A narod pljuje izvršitelje a ne konta gde je izvor problema: u vlasti!!! I za kraj, niti sam izvršitelj, niti ih branim, niti ih nešto mirišem, ali ovom se narodu ne može nikad ugoditi. Kada je neko dužnik, on se pravi lud i odgovara mu da izvršenje nikada ne dođe na red. A kada bi taj isti bio poverilac, pljuvao bi po svima kako se u Srbiji ne zna red i kako ne može da naplati potraživanje od dužnika jer država ne radi svoj posao. Ali samo da znate: za to je narod glasao. Samo napred i dalje za SNS, pa neka izvršitelji budu krivi za sve!

      1. Malo si pomešao izvršitelje i notare. Notare su uveli i postavili „ovi“. Izvršitelje „oni“. Ali slažem se da je princip isti – opljačkati narod i ugraditi se/platiti reket.
        A red se tu može postići vrlo jednostavno – ukinuti ograničenje broja i jednih i drugih. Da bude kao za advokate – ako ispunjavaš zakonske uslove, otvori kancelariju i radi – koliko valjaš i koliko dobro radiš, tako i zarađuješ. A ovako… Javna je tajna koliko su koštala neka mesta…

  3. Vi, radikali, nemate šta da brinete, ni za više, ni za manje od 5000 evra komunalnog duga.

    Poštovanje Redakciji Danasa

  4. Da li su svi ovi borci za pravdu NAPRAVILI SPISAK SVE OTETE IMOVINE, jedan običan spreadsheet, datum pljačke, ime opljackanog vlasnika, adresa nekretnine, koliki je bio dug, i ko je kupio. Ako jeste, ako taj spisak postoji, šta onda. Tužba? Hahahaha, koja bre banana republika, banana republike su pojam funkcionalne države za ovaj pilićarnik od kvazi-zemlje.

    Bežite ljudi, bežite hitno!

    Pustite ove Albance nek zavladaju bre Balkanom zaista zaslužuju. I kompaktniji, i radniji i povezaniji narod sa izuzetno visokom nacionalnom svesti. Mi smo gori od najgorih zlikovaca postali, tu nema više nikakve sumnje. Sami smo sebi gori od najgorih neprijatelja.

  5. Ako su sudovi nesposobni pa treba unajmiti privatnika zasto ne bi moglo isto da se primeni i na nesposobnu ministarku?

  6. Radio sam u starom, a radim i u novom sistemu i mogu reći da je tačna konstatacija ministarke (koja inače nije dorasla funkciji) da je sud nesposoban za izvršenje, u to ne sumnjate. Izvršitelj su popravili stvari uz neke nedostatke. Te javne prodaje su zaista držali kriminalci i niko nije mogao da kupi nepokretnost od njih pa pozdravljam novinu elektronskog nadmetanja. Priča radikala je obično podilaženje masi, ti ljudi su užasno zlo. Ovim ne sporim da je bilo zloupotreba, ali sistem treba popravljati, a ne ukidati i vraćati stari koji je bio katastrofalan, ma nije funkcionisao

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.