Mada ih je temišvarska pobeda (2:1) uvela u predvorje Lige UEFA, u Partizanu se ne razmeću velikim izjavama pred sutrašnji revanš sa Politehnikom.

Niko u Humskoj ne dovodi u pitanje prolaz u grupu, ali nema ni onih koji to već sada smatraju završenom pričom.

– Mnogo toga je na našoj strani, ali ništa još nije gotovo. Bez obzira na dva gola data na strani, činjenicu da smo na toj utakmici bili mnogo bolji od rumunskog kluba i da revanš igramo pred svojim navijačima, ne smemo nijednog trenutka da se opustimo. U suprotnom, ne verujem da ćemo lako doći do nove pobede, koju svi u klubu želimo i planiramo, a javnost u zemlji podrazumeva. Prvi deo posla odradili smo na pravi način, ni u ovih sat i po ne želimo ništa prepustiti slučaju. Najpre da skočimo pa ćemo reći hop, ima vremena za slavlje – opominje mladi defanzivac crno-belih Ivan Obradović.

Standardni levi bek srpskog prvaka i mlade selekcije, koji je nedavno debitovao i u dresu A reprezentacije, očekuje dobar meč i žestok otpor rivala.

– Sumnjam da je Politehnika išta promenila u svojim evropskim ambicijama posle, za njih verovatno, neočekivanog poraza od pre dve nedelje. Štaviše, siguran sam da su im dobri rezultati u njihovom prvenstvu u međuvremenu ojačali samopouzdanje. Malo su eksperimentisali i sa sastavom u pokušaju da poprave neke stvari. Biće to žestok okršaj dva kvalitetna i motivisana tima, bez kalkulacija sa bilo čije strane. Oni moraju da nas napadnu, a mi nemamo nameru da odustanemo od svog ofanzivnog fudbala. Nemamo razloga juriti napred, ali će gosti imati pune ruke posla kod naših (polu)kontri.

Dokazivanje u ovom takmičenju bila bi satisfakcija za neulazak u Ligu šampiona.

– Mnogo nam znači ovo konstantno odmeravanje sa konkurencijom van zemlje. Od priprema na ovamo stalno igramo jake međunarodne utakmice, što je luksuz koji ne želimo da ispustimo. Kada već nismo ušli u Ligu šampiona, hoćemo što duže da se zadržimo u Ligi UEFA. Eliminacija Politehnike samo je prva stanica na tom putu, pošto verujem da imamo ekipu, koja uz malo sreće, može dalje od grupne faze takmičenja.

Mada već u nedelju gostuju najvećem domaćem rivalu Zvezdi, izabranike trenera Jokanovića sada zanima samo uspeh u drugom meču prvog kola Kupa UEFA.

– Nije prepotencija ili potcenjivanje komšija, ali stvarno nemamo vremena da mislimo o večitom derbiju. Raspored nam je toliko zgusnut da se stižemo baviti samo prvim sledećim rivalom. Da ne čitam novine, ne bih se ni setio Zvezde. Taj meč je uvek bio i biće najposebniji na domaćoj sceni, ali sada nam je najvažnije da ostanemo u Evropi – naglašava Obradović.

Dolazi 1.500 rumunskih navijača

Fudbaleri i stručni štab Politehnike danas dolaze u Beograd, a sutra će i njihovi navijači. Postoji najava da će fanovi rumunskog kluba preuzeti svih 1.500 karata, koliko pripada gostima u ovakvim slučajevima. Rumuni su bili odlični domaćini otprilike istom broju Partizanovih pristalica, 18. septembra u Temišvaru, red je da na isti način budu ugošćeni u našoj prestonici. Na potezu su „grobari“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari