Povodom informacije da su dve devojke iz Sombora zlostavljane i primoravane na prostituciju saopštenjem za javnost oglasila se Policijska uprava u Novom Pazaru. Navodi se da su nadležne službe MUP Srbije proveravale te navode i da „po do sada prikupljenim informacijama nema saznanja da je bilo prostitucije i zlostavljanja devojaka iz Sombora u Novom Pazaru“ i da „ne postoji razlog za ispitivanje individualno odgovornosti pripadnika MUP Srbije koji su postupili u konkretnom slučaju, a posebno za ispitivanje odgovornosti načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru“.

Povodom informacije da su dve devojke iz Sombora zlostavljane i primoravane na prostituciju saopštenjem za javnost oglasila se Policijska uprava u Novom Pazaru. Navodi se da su nadležne službe MUP Srbije proveravale te navode i da „po do sada prikupljenim informacijama nema saznanja da je bilo prostitucije i zlostavljanja devojaka iz Sombora u Novom Pazaru“ i da „ne postoji razlog za ispitivanje individualno odgovornosti pripadnika MUP Srbije koji su postupili u konkretnom slučaju, a posebno za ispitivanje odgovornosti načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru“. Razlog za to je, navodi se u saopštenju, što slučaj nije bio prijavljen novopazarskoj Policijskoj upravi niti su njeni pripadnici radili na tom slučaju.

Plesačice umiru od srca i bubrega

U Novom Pazaru sada rade četiri striptiz bara, za koje poznavaoci prilika tvrde da se tamo događa „još po nešto“. Prema nekim informacijama, angažovano je tridesetak devojaka iz centralne Srbije i Vojvodine. Sredinom devedesetih godina u ovom gradu je radilo desetak takvih lokala, a u vreme akcije Sablja bilo ih je šest. Ono što su novinari mogli da čuju u razgovoru sa gazdaricom Džet seta je da je do sada umrlo sedam devojaka koje su radile u Novom Pazaru. U nabrajanju oboljenja od kojih su umrle Ružićka je navela srce i bolesti bubrega.

Nadležne službe MUP i policija u Novom Pazaru nastaviće da proveravaju sve informacije o ovom slučaju i ako budu došli do podataka „da je u konkretnom slučaju bilo ponašanja koja su u delu antisocijalna“, biće pokrenut postupak protiv aktera događaja.
„Svako dalje prozivanje MUP Republike Srbije i postavljanje pitanja vezanih za utvrđivanje odgovornosti mimo svih procedura i demokratskih postulata od strane TV B92, biće smatrano kao tendenciozno i zlonamerno“, kaže se na kraju saopštenja Policijske uprave u Novom Pazaru.
Informacija o zlostavljanju dve devojke iz Sombora i primoravanju na prostituciju u novopazarskom noćnom baru Džet set, u javnost je stigla iz somborske policije. Kako je saopšteno, Somborke Daliborka M. i Sanja Borčić uspele su da pobegnu iz noćnog bara. Borčićeva je prošle sedmice preminula sa dijagnozom izliv krvi u pluća i tuberkuloza, a obdukcija tek treba da objasni sve okolnosti. Ova vest je bila razlog da susret sa novinarima organizuje i vlasnica noćnog bara Džet set Brankica Ružić. Demantovala je sve navode i rekla da je Sanja Borčić umrla od srca. Tu njenu tvrdnju na informativnom razgovoru u novopazarskoj policiji potvrdile su dve devojke koje su sada angažovane kao estradne umetnice-plesačice-konzum dame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari