Preksinoćnji grad i pljuskovi nisu naneli veće materijalne štete na poljoprivrednim parcelama u opštini Pančevo, ali nema dovoljno protivgradnih raketa na stanicama za dalja dejstva, rekao je za Danas Milovan Radmanovac, šef Centra protivgradne zaštite u Samošu u čijoj je nadležnosti i Pančevo.

Preksinoćnji grad i pljuskovi nisu naneli veće materijalne štete na poljoprivrednim parcelama u opštini Pančevo, ali nema dovoljno protivgradnih raketa na stanicama za dalja dejstva, rekao je za Danas Milovan Radmanovac, šef Centra protivgradne zaštite u Samošu u čijoj je nadležnosti i Pančevo. On je rekao da se na području ove opštine dejstvovalo sa šest protivgradnih stanica, da je ispaljeno 19 raketa, ali ocenjuje da je protivgradno dejstvo ipak bilo uspešno.
Budući da se dejstvovalo s manjim brojem raketa nego što bi bilo poželjno, Radmanovac upozorava da može nastati veliki problem ukoliko u narednom periodu ponovo bude oluje s gradom, a ne stignu nove količine protivgradnih raketa. Na teritoriji opštine Pančevo aktivno je 12 protivgradnih stanica, ali su zbog lošeg stanja objekta i nedostatka strelaca potpuno bez protivgradne zaštite mesta Kačarevo i Banatski Brestovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari