Drugi reket Srbije Viktor Troicki poražen je u drugom kolu turnira u nemačkom Haleu, a od njega je za sat i 40 minuta bolji bio domaći igrač Filip Pečner sa 2:0 (7:6, 6:3). U prvom setu oba igrača sačuvala su svoj servis gem, uprkos ukupno pet brejk prilika, pa je pobednik ovog dela igre odlučen u tajbrejku. Nemac je boljim servisom, uz osam aseva, uspeo da napravi minibrejk, a samim tim i da osvoji set.

U drugom delu igre Pečner je odmah napravio brejk i poveo sa 3:0. Troicki je tada zaigrao na sve ili ništa, „pustio ruku“, što mu je i donelo brejk u sedmom gemu. Međutim kada je servirao za izjednačenje od 4:4, naš teniser je tada opet popustio i dozvolio protivniku da mu oduzme servis, a potom i reši meč u svoju korist.

Sa druge strane, Novak Đoković je igrao sinoć svoj prvi meč u drugom kolu turnira u predgrađu Londona Kvinsu. Protivnik najboljeg srpskog tenisera bio je trenutno 96. igrač sveta Italijan Paolo Lorenci. Osim Đokovića, na turniru u Kvinsku, na kojem će pobedniku pripasti 250 ATP poena i 79.260 evra, nastupa i najbolji igrač sveta Rafael Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari