Nemački ambasador na Kosovu: Povećanje obolelih nije dobro 1Južna Mitrovica Foto: Jovana Diković

Nemački ambasador na Kosovu Kristijan Held ocenio je danas da povećanje broja obolelih od korona virusa na Kosovu „nije dobro“ i istakao da se socijalna distanca pokazuje efikasnim oblikom prevencije.

„Zemlje EU prolaze kroz težak period sa velikim zatvaranjem, kao u svim zemljama sveta. Ali jasno je da je socijalna distanca efikasan oblik, takođe i u Nemačkoj. Povećanje broja slučajeva na Kosovu nije dobra stvar. Svako može preuzeti odgovornost preduzimajući mere bezbednosti“, napisao je Heldt na Tviteru.

Broj osoba zaraženih koronavirusom na Kosovu dostigao je 387, nakon što je sinoć registrovano 10 novih slučajeva, preneo je RTK2. Na Kosovu su do sada izlečene 63 sobe, dok je osam osoba preminulo od posledica ovog virusa.

Na severu Kosova sedam novoobolelih

Na severu Kosova u poslednja 24 sata registrovano je sedam novoobolelih od koronavirusa, saopšteno je danas na konferenciji za medije Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.

Novozaraženi su registrovani u Severnoj Mitrovici (4), Zvečanu (2) i jedna osoba zaražena virusom Kovid-19 je sa područja opštine Zubin Potok, prenosi Kosovo onlajn.

Ukupan broj obolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu porastao je na 58, dve osobe su preminule, a izlečena su tri pacijenta.

Najviše obolelih od korona virusa je u Severnoj Mitrovici 27, Zvečanu (15), Zubinom Potoku (9), Leposaviću (6) a jedan zaraženi registrovan je na području opštine Gračanica.

U KBC u Severnoj Mitrovici leči se 13 pacijenata, u Studentskom centri u ovom gradu je smešteno 30 obolelih, na lečenju u KC u Kragujevcu je četvoro pacijenata, isto toliko ih je u KC u Nišu, dok su u Kliničkom centru Srbije u Beogradu i na Beogradskom sajmu smešten po jedan pacijent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari