Meštani četiri podrudnička sela više od godinu dana nemaju autobusku vezu sa ostatkom opštine Gornji Milanovac pa im se dešava da ostanu bez lekova i osnovnih namirnica, rečeno je juče na skupu građana u Šilopaju.


Kako je izjavio predsednik Mesne zajednice Bogdan Likić, dva puta je pokušavao da o tome razgovara sa predstavnicima lokalne vlasti, ali niko nije želeo da ga sasluša. Mesnu zajednicu Šilopaj čine sela Šilopaj, Cerova, Kriva Reka i Davidovica.

– Udaljeni smo 15 kilometara od grada i od 400 žitelja samo je devet mlađe od 18 godina, a više od polovine su stariji od 60 i oni ne mogu da nabave lekove niti osnovne životne potrepštine, jer nemamo ni prodavnicu – rekao je Likić.

Ljubivoje Dmitrović, predsednik Udruženja penzionera, rekao je da se svakog meseca obezbeđuje osam besplatnih autobuskih karata za najugroženije, ali da to ne vredi mnogo jer nema autobuskih linija.

Kako je izjavio direktor Autoprevoza Milorad Katanić, linije su ukinute zbog nerentabilnosti, ali su spremni da ih otvore uz uslov da se pokriju troškovi goriva.

Načelnik Službe za mesne zajednice u Skupštini opštine Gornji Milanovac Trifun Paunović, izjavio je da je „upoznat sa tim problemom i da su neki razgovori vođeni, ali ništa konkretno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari