Prošlo je više od dva meseca od nestanka 13. godišnjeg Đorđa A. iz sela Majilovac kod Velikog Gradišta. Dečak je 22. jula u večernjim satima pošao sa majkom Marinom A. (38) u baštu, koja se nalazi na obodu sela, da bere boraniju i vadi mlad krompir i od tada gubi mu se svaki trag. Posle dva dana, 24. jula Marinu je, bosu, sa modricama po rukama, izgrebanu i prljavu od blata, pronašao Mikica Ljubisavljević zvani Miško iz susednog sela Kurjače i doveo je kod kuće.

– Delovala je zbunjeno, izgrebana po rukama i nogama, rasčupane kose, prljava od blata, sa motikom u ruci i povređenom nogom delovala je kao iz horor filmova. Sina nije spominjala a dok sam je vozio ispričala je da je išla da kopa baštu, da je zemlja tvrda, da se povredila motikom i da su muve napale na krv. Dovezao sam je blizini njene kuće i ostavio, ispričao je Miško.

Suprugu nije mogla da objasni gde je njihov trinaestogodišnji sin, a u policiji je ispričala da ga je poslala kod kuće da potraži pomoć pošto se ona povredila motikom po nozi i da ne zna gde je nestao. Kasnije je promenila iskaz i ispričala da je sina ubila.

– Pred doktorom i uz prisustvo naših istražnih organa ona se izjasnila o svakoj povredi koju je imala i opisala gde i kako je koju zadobila. Rekla je da je jednu zadobila radeći u pečurkani, da je nogu povredila motikom, da su joj povrede i ogrebotine po telu i rukama od lutanja po šumi i šipražju, a da je povreda po bradi od udarca supruga kada se posle dva dana i dve noći pojavila u porodičnoj kući bez deteta – rečeno je u istrazi Višeg suda u Požarevcu.

Na zahtev istražnog sudije Višeg suda u Požarevcu Marina je upućena na psihijatrijsko veštačenje u Okružni zatvor u Beogradu radi utvrđivanja njene uračunljivosti. Njen advokat po službenoj dužnosti Srbislav Stojanović kaže da sa nestrpljenjem očekuje nalaze i mišljenje veštaka.

– Policija i istražni organi nemaju do sada ni jedan dokaz koji bi ukazivao da je ona ubila sina. Na njoj i na motici, kojom je navodno ubila sina, nema ni jednog traga od dečaka. Ne vidim ni motiv zašto bi ga ubila kada je suprugu na papiru napisala da je otišla u baštu sa sinom. Sačekaćemo nalaze njenog psihijatrijskog posmatranja koji bi za neki dan trebalo da stignu jer, koliko ja znam, to veštačenje traje oko mesec dana – kaže advokat Stojanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari