Direktor B92 i predsednik Komisije za istragu ubistava novinara Veran Matić kaže da „nema ambicije, niti ponude“ da bude novi direktor RTS-a, kao i da mu takve najave izgledaju „neistinito“.


Odgovarajući na pitanja u okviru tviter intervjua, koji je organizovao NUNS, Matić je na tvrdnju da se njegovo ime spominje u depešama američke ambasade kao nekog kog oni plaćaju rekao da „nikada nije bio plaćen od bilo koje ambasade“. Tviteraši su Matića podsetili i na izjavu Aleksandra Vučića da je B92 stavio bombe na prozor novinaru Dejanu Anastasijeviću, na šta je on odgovorio da smo „puno neadekvatnih izjava mogli da čujemo“. „Istražni organi će napraviti dodatne provere i u ovom slučaju“, dodao je on.

Najviše pitanja tokom jučerašnjeg tviter intervjua odnosilo se na formiranje Komisije za istragu ubistava novinara. Osim ove aktuelne teme, tviteraše je zanimala i programska šema B92, pa smo tako saznali da nove epizode Insajdera počinju da se emituju u martu, da TV Prva i B92 povezuje samo profesionalna saradnja, ali ne i zajednička vlasnička struktura, kao i da direktor B92 i Brankica Stanković već tri godine imaju policijsku zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari