U borbi do poslednjeg daha bolju koncentraciju, veću želju i hrabrost ispoljili su košarkaši Crvene zvezde koji su savladali Partizan (63:58) u trećem meču finala Super lige.

Partizan – Crvena zvezda 58:63 (14:23, 18:12, 7:10, 19:18)

Hala: Pionir. Gledalaca: 5.500. Sudije: Belošević, Jovčić, Vojinović.

PARTIZAN: Tepić10, Milošević, Rašić6, Tripković3, Veličković5, Lazme 12, Aleksić, Vitkovac, Božić2, Rakočević4, Veseli 9, Vraneš 7.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 7, Roberts 4, Kikanović7, Marković15, Marinović11, Nedović, Stević2, Dragićević2, Milošević, Štimac 7, Bakić2, Bjelica 6 (6 sk).

 

Početak meča obeležile su odlične odbrane oba tima. Zvezda je sjajnom kretnjom u defanzivi i kvalitetnim kontranapadom u toku prvog poluvremena sve vreme bila u vođstvu koje je u 12. minutu iznosilo maksimalnih 11 razlike (14:25). Prevelika sparina u hali kao i očigledna zagušljivost nikako nije prijala košarkašima večitih rivala. Brojni prekršaji i brzi izlasci iz bonusa obe ekipe u toku prvog dela utakmice koji je Crvena zvezda rešila u svoju korist 35:32, kao da se indigom precrtala u nastavku utakmice.

Partizan u trećoj deonici nikako nije uspevao da preotme vođstvo gostujuće ekipe. Jednostavno, Tripkovića i Tepića nije služio šut, dok pod košem Veličkovići Lazme nisu imali adekvatnih rešenja protiv odličnog postavljanja protivničkih centara. Ipak, kako se utakmica približavala kraju, crno-beli su polako „grickali“ prednost Zvezde, tako da su u 38. minutu prvi put poveli na utakmici (55:53). Sve je naslućivalo da će doći do „Hičkok završnice“ u kojoj su se bolje snašli izabranici Svetislava Pešića. Sigurnom egzekucijom sa poslednjih šest vezano pogođenih slobodnih bacanja Nemanje Bjelice, Zvezda je sasvim zasluženo izborila još najmanje jedan meču finalnoj seriji, koji je na programu u četvrtak, gde će pred svojim navijačima pokušati da izbori majstoricu.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ, trener Partizana: Čestitam košarkašima Zvezde na apsolutno zasluženoj pobedi. Sa 3:0 nije lako dobiti ni Ušće, a kamoli protivnika ovakvog kvaliteta. Veoma slabo smo otvorili utakmicu. Igrači Zvezde su sa mnogo više energije počeli meč, a isto tako su odigrali i u završnici meča.

SVETISLAV PEŠIĆ, trener Crvene zvezde: Ova utakmica bila je teška kao i prethodne dve. Lako je postaviti taktiku protiv Partizana, ali je izuzetno teško to sprovesti na terenu. Moji igrači su to večeras uspeli i za razliku od mene koji sam u jednom trenutku zasluženo dobio tehničku grešku, sve vreme su držali kontrolu u svojim rukama. Čestitam im na tome i nadam se da ćemo i u sledećem meču uspeti da napravimo isti rezultat.

VELIČKOVIĆ: Moramo popraviti očigledne greške

– Loše smo odigrali ovaj meč. Jednostavno, šut nas nije služio, dok u odbrani nismo bili na očekivanom nivou. Moramo popraviti očigledne greške. Lično sam ubeđen da imamo dovoljno snage i znanja da u četvrtoj utakmici ostvarimo pobedu – rekao je košarkaš Partizana Novica Veličković.

BJELICA: Ne bi bilo fer da je Partizan trijumfovao 3:0 u seriji

– Odigrali smo veoma lepu utakmicu. Mislim da smo u potpunosti zaslužili ovu pobedu jer ne bi bilo fer da je Partizan trijumfovao sa 3:0 u seriji. Što se tiče same završnice utakmice, potpuno sam bio koncentrisan i smiren prilikom izvođenja slobodnih bacanja, što mi je omogućilo da vežem šest šuteva sa penala – rekao je junak utakmice u redovima crveno-belih Nemanja Bjelica.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari