Pretnje Nikole Džombe ostale su mrtvo slovo na papiru, jer je „boranija iz Humske“, kako je finansijer Hajduka iz Kule podrugljivo nazvao fudbalere Partizana uoči jučerašnjeg meča, odnela sva tri boda sa, poslovično džombastog terena na stadionu u ovoj bačkoj varoši – 0:2 (0:1).

 

Hajduk – Partizan 0:2 (0:1)

Stadion: Hajduka. Gledalaca: 1.000. Sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo). Strelci: Tomić 6, 66. Žuti kartoni: Lomić (Partizan).

Hajduk: Jovšić, Kozoš, D. Fejsa, Dukić, Trajković, Brković, Maksimović, Bogić, Lalević, Živanović, Marjanović.

Partizan: M. Božović, Knežević, Lomić, Jovanović, Krstajić, Lj. Fejsa, Davidov, Tomić (od 87. Kamberović), B. Ilić (od 72. Diara), Moreira, Kleo (od 81. Brašanac).

 

S jednim golom u oba poluvremena Nemanja Tomić pokazao je ko je ko u našem fudbalu, nastavio da diže ličnu formu i makar za još 90 minuta produžio neizvesnost u borbi za titulu.

Kvalitetniji, iskusniji, skuplji, sve vreme utakmice dominantniji i za igru raspoloženiji šampion poveo je već u 7. minutu. Vezista mlade reprezentacije došao je do lopte na 30-ak metara od mreže Jovšića, vukao je neko vreme, a onda driblingom prevario čuvare i desnicom, šutem po zemlji, pogodio levi donji ugao gola za malo kratkog golmana, inače jednog od nekoliko domaćinovih igrača izašlih iz Omladinske škole gostiju. Uprkos problemima u razmeni pasova po kulskom busenju, crno-beli su do odlaska na predah stvorili još par prilika za dupliranje prednosti, čemu su bili najbliži posle udarca u stativu, opet vrlo zapaženog Davidova, do ove zime Hajdukovog fudbalera. Uvodni minuti nastavka doneli su nešto otvoreniji pristup Kuljana, pa je defanzivac Brković zamalo glavom, posle jednog kornera, zakočio „parni valjak“. Nije bio precizan, ali jeste stimulativan za protivnika, koji je želeći da izbegne dramatičnu završnicu ponovo silovito krenuo prema rivalovom šesnaestercu. Partizanov pritisak isplatio se u 66. minutu. Davidov je oboren na ivici Hajdukovog kaznenog prostora, a junak pobede crno-belih Tomić prebacio živi zid i šutem u bliži ugao postigao drugi svoj pogodak ovog proleća.

Prvi put od početka drugog dela prvenstva trener Goran Stevanović u startnu jedanaestorku uvrstio je do skora neprikosnovenog organizatora igre Almamija Moreiru, a na klupi ostavio najzvučnije pojačanje poslednjeg prelaznog roka Sašu Ilića. Vrsni plejmejker nije ni ulazio u igru, za razliku od jesenas najboljeg strelca ekipe, ali u prva dva kola neefikasnog, napadača Diare, koji je u jednom trenutku zamenio Klea. Trijumf protiv Kuljana ostaće upamćen i po debitantskom nastupima zadnjeg veznog Darka Brašanca, prekomandovanog iz klupskog podmlatka, i desnog beka Sevojna Radenka Kamberovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari