Povodom nedavnog incidenta u centru grada, uoči Požarevačkog karnevala, kada je Nebojša M. fizički nasrnuo na Aleksandra Lukića, direktora Centra za kulturu, koji je bio na službenoj dužnosti, gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević se obratio javnosti:


– Sa velikim iznenađenjem i nevericom saznao sam za nemili događaj koji se odigrao u subotu, na Trgu oslobođenja, tokom priprema za najznačajniju manifestaciju našega grada – Ljubičevske konjičke igre. Tokom tonske probe, koja je upravo trebalo da obezbedi kvalitetan muzički i scenski doživljaj hiljadama posetilaca, Aleksandar Lukić je na radnom zadatku doživeo velike neprijatnosti. Delim osećaj nesigurnosti i zabrinutosti sa Aleksandrom Lukićem jer je samo nekoliko minuta nedostajalo da i sam budem svedok ovog nemilog događaja, a možda i učesnik.

Ipak, sveukupni duh i veoma pozitivne reakcije brojnih sugrađana i gostiju na naš Karneval i ostale prateće manifestacije u okviru Ljubičevskih konjičkih igara, potvrđuje mi duboko uverenje da se radi o izolovanoj i usamljenoj pojavi koja je u oštrom kontrastu sa opštom atmosferom tolerancije i razumevanja što nam je itekako potrebno.

Bez i najmanje namere da bilo šta prejudiciram ili na nekoga utičem, zalažem se da ovakvi događaji budu adekvatno i nepristrasno procesuirani u interesu bezbednosti svih građana Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari