Iako fudbaleri Sevojna imaju male šanse da nakon večerašnjeg meča u Francuskoj protiv Lila nastave takmičenje za kvalifikacije u Ligu Evrope, uprava i igrači poručuju da se neće predati i da njihovo fudbalsko putovanje u Evropu još nije završeno.

 

Lil – Sevojno 19.00

Stadion: Metropol.

Sudija: Mihael Koukoulakis (Grčka)

Lil: Butel, Balmon, Emerson, Berija, Kabaje, Mavuba, Balmon, Debuši, Obernijak, Hazard, Žervinjo, Vitek.

Sevojno: Nikolić, Kamberović, Maksimović, Virić, Bulatović, Janković, Sandulović, Jovičić, Pavićević, Vujović, Stanisavljević.

 

U prvoj utakmici u Beogradu, sevojnički „jarčevi“ savladani su sa 2:0, tako da će večerašnji susret u Lilu biti njihova prava (ne)moguća misija.

– Najvažnije je da odigramo na pravi način i ostavimo dobar utisak, a da rezultat bude častan. Imajući u vidu kvalitet našeg protivnika i častan poraz je dobar rezultat, rekao je Danasu Dragan Subotić, predsednik UO kluba, a potom dodao da ipak „veruje u čuda“.

– Ako se ono večeras dogodi, to će biti najveće fudbalsko svetsko čudo. Lil ima veliku prednost, a mi probleme sa nekoliko povređenih igrača. Kapiten Savo Raković neće igrati zbog dva žuta kartona, a ni Maksimović, jer je pozvan u mladu reprezentaciju, tako da ne možemo da računamo na četiri igrača iz standarde postave, što je naš ogromni hendikep. Ipak, ako uspemo prvi da damo gol, imaćemo šansu. Mi smo ludaci koji veruju u čudo. Ako se to ne desi, pa bože moj, neka bude častan poraz, a mi ćemo se posvetiti domaćem prvenstvu kako bismo ušli u Super ligu, dodao je Subotić, a potom prognozirao da će rezultat u regularnom delu biti 2:0, te da će Sevojno pobediti na penale.

– Pokušaćemo da u toj nemogućoj misiji potražimo neku šansu za nastavak takmičenja. Biće mnogo teško, skoro nemoguće, ali imamo želju da pobedimo, jer da nismo hrabri ne bismo stigli dovde, poručio je trener Ljubiša Stamenković, a potom dodao da će umesto Rakovića, kapiten biti Marko Pavićević, najbolji strelac Sevojničana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari