Nenad Jezdić o protestima protiv rudnika litijuma: Ništa lepše i ništa veće od naroda složnog i ujedinjenog

Ostavite komentar


  1. Bravo Nenade! Nadam se da si iskren. Problem je ipak, što mladi uglavnom neće da ostanu na svojim imanjima i odoše u Beograd.

  2. Svi se otimaju za poljoprivredu covece. Pa mi smo po Vojvodini povadili silu sljiva, visanja i jabuka jer nismo vise znali sta cemo s njima. Biti protiv SNS/PINK politicko-kulturoloskog obrasca i eksploatacije litijuma je jedno a magarcenje sopstvenih glasaca drugo. Inace Srbi se nikad nisu tako ujedinili kao oko Slobodana Milosevica. Meni uopste nije bilo lepo. Tada je pocelo trosenje buducnosti koje se sad, izmedju ostalog, placa litijumom. Ili to ili ruska gubernija.

  3. Ali se ne bi oboatilo Rio Tinto i Nemacka i EU ne bi imala zelenu agendu.
    Dok SPC kaze ne rudarenju, vlast ce ohilo nastaviti sa projektom. Tako da bi protesti trebalo da ponekad prolaze ponejad i pored Patrijarsije i RTS za koji cemo placati jos veci namet.

  4. Tako smo im opraštali i posle 5. Okt. pa su nas ponovo zakazali. Nikome ko je bio uz ovu vlast ne bi trebalo ni slovo ni reč u jjavnom prostoru.

  5. Testamentarna poruka Srbima.Jezdic treba da se obrati 10.08.024.na skupu u Bgd.Buducnost svake zemlje,pa i male Srbije počiva na znanju,obrazovanju,sopstvenoj zaštiti rodne grude,a nikako petparackom rastrcavanju iste od strane ratnog huskaca u ratovima 90.na prostorima ex Ju-samo da bi i dalje,sa svojom lopovskom klikom očuvali vlast.

  6. Svaka čast,Gospodine Jezdiću ,loše se ponašamo prema svemu što su nam preci ostavili i zašto su se borili.

  7. BOGU HVALA. Vec sam mislio da je taj veliki glumac izgubljen kao covek. BOGU HVALA jos jednom, prevario sam se.

  8. Sva mudrost i pamet i ljubav u ovoj izjavi
    Probudimo se
    Mozda Jos nije kasno

  9. Sto rekao ovaj u komentarima svima puna usta poljoprivrede, a ko ce da je radi? Mozda ove buduce smotane generacije cija se kompletna saka nije pomerila dalje od dva prstica telefona. Ovde treba trezveno izmeriti da li mi dobijamo vise nego sto gubimo, a ne koliko moze poljoprivrede. Sta cemo sa studijom koja kaze da je zemljiste tamo vec dobrano zatrovano, ko je za to kriv? Ovde treba zdrave glave da odlucuju trezveno a ne bulumenta grajom. Gledam sadasnje vreme, pa Srbija ne bi imala struju da se radi kako se danas radi i da svako moze da odlucuje. Pa koliko je gradova nestalo i iseljeno jer su pravljene brane i morali su biti potopljeni. Pa danas je to nezamislivo od dokonih setaca za sve i svasta.

  10. A dtabioni za huligane pa leteci taxsi-ji ko ce to da plati❓Cime ce Oskar da se sepuri pred svetom sa gladnim narodom❓

  11. Pre samo neki dan ste pljuvali po njemu i nazivali ga botom, sendvičarom i podguznom muvom. Sad ga hvalite na sva usta i podržavate. Zar nije licemerno. Odjednom ste zaboravili sve njegove nastupe na promocijama i mitinzima vladajuće stranke.

  12. „godišnje bi moglo da rodi četri miliona kilograma šljiva“. Koliko se sljiva sada ubere sa tih 400 hektara? Ko ce te sljive da sadi i bere kad naroda nestaje? Avganistanci i Pakistanci.

  13. Srbi su šampioni u propuštanju istorijskih šansi da postanu uspešan narod.. Kao što su propustili jedinstvenu šansu 1918.g., tako su istu grešku ponovili 1944./1945., praveći državu sa istim narodima odgovornim za Jasenovac, Prebilovce, Jadovno..Šta je loše u tome da u Srbiju dođe Mercedes. A već smo propustili, zahvaljujući gospodinu Ćuti i kompaniji, da dovedemo Volvo.. Gospodine Jezdiću, svima koji hoće da uzgajaju šljive niko im ne brani, kao što nije branio ni do sada. Nekada smo, po statistici, imali najveći broj stabala šljiva u svetu. Samo se nešto ne obogatismo puno od te šljive. Valjda je otišlo sve u rakiju, koju Srbi sami popiše..

  14. Osvestio se, bolje receno prepodobio ali i dalje je obelezen i beleg se ne skida.

  15. 10.08. 2024. nijedan glumac ili ne daj Bože političar da se ne pojavi da bilo šta „besedi“ okupljenom narodu jer ćemo svi do jednog znati zbog čega smo tu! Ne treba Ćute, Save, Lazovići… da nas ekološki „prosvećuju“ ali ni JezdićI, BjelogrlićI, Bojkovićke, Lečići… „nadahnjuju“. Dosta je toga bilo! Neka struka – ako je još u Srbiji ostalo od nekorumpirane „podvrste“ (ako nije onda smo svaku priču završili!) progovori jasno i glasno i za i protiv na najvećoj javnoj tribini ikada održanoj pred narodom a onda sledi odluka hoće li se jednom i zauvek odavde proterati zlo i naopako oličeno u svim do sada korumpiranim političkim garniturama i njihovim prokletim sledbenicima. Negde ovo što je pošteno, razumno, vredno i sposobno ostalo od Srbije mora da udari „crvene linije“!

  16. Jezdić – ljudina ! Gromada dostojanstva ,Rada, poštenja. Srbin – domaćin ponos Srbije

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.