Nenad Krstić vratiće se u evropsku košarku, tačnije u redove moskovskog CSKA sa kojim, navodno, potpisuje dvogodišnji ugovor vredan šest miliona evra. Prema pisanju medija, time bi se okončale špekulacije da li će kapiten reprezentacije Srbije karijeru nastaviti u Bostonu čiji je član za kratko bio ove sezone NBA lige. Sa drugem strane, tim iz Rusije nije želeo da potvrdi ali ni da demantuje ovu vest rečima da je njihovo prvenstvo još uvek u toku.


Osim CSKA, za usluge reprezentativnog centra bili su zainteresovani Barselona i Olimpijakos, ali je ruski tim očigledno bio najbrži. Podsetimo, Krstić je tokom 2008. već imao kratkotrajnu epizodu u ruskom Trijumfu. Tokom karijere rođeni Kraljevčanin nastupao je za Partizan, Nju džersi, Trijumf, Oklahomu i Boston.

Dolazak Krstića u Evropu mogao bi da razreši i najveću dilemu nacionalnog tima Srbije u vezi njegovog nastupa na Evropskom prvenstvu u Litvaniji ove godine. Naime, zbog sve izglednijeg štrajka igrača u NBA ligi (lok-auta) nacionalni savezi bili bi primorani da plate obavezno zdravstveno osiguranje za igrače koji se tokom leta odazivaju reprezentacijama, što bi u Krstićevom slučaju iznosilo 20.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari