Nenad Rašić: Kontroverzni kandidat

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Zamislimo da postoji neki Albanac koji bi imao neku svoju minornu partiju, koji bi izjavljivao da je Kosovo deo Srbije, da su Taci i Haradinaj ti koji stvaraju nestabilnost, koji bi Srbiju nazivao svojom drzavom, snimao spotove na srpskom jeziku i trazio da Srbi glasaju za njega kako bi se istisnule druge albanske partije i nadjacali glasovi Albanaca i koji bi se slikao sa Vucicem, Seseljem i slicnima? Recimo da postoji takav Albanac a do sada se takav nije pojavio, ali da postoji, da li bi taj Albanac imao ovakav tretman kao ovaj Rasic od strane srbijanske „graDZansko-liberalne elite“, da li bi ga promovisali, kako bi na njega reagovali sami Albanci?

    1. a sto ne gledamo u svoje dvoriste i pokazemo da smo bolji od njih! da smo demokrstican i slobodan narod koji se oslobodio srednjevekovnih vrednosti, npr. plemenskoj pripadnosti.

      1. Dosta bre više sa tim našim „dvorištem“?! Da li se Vi šalite ili ste ozbiljni? Ako niste Albanac koji nam ovde prodaje rogove za sveću onda ste zaista čovek van ovoga vremena i prostora. Da kojim slučajem, Vama siluju ćerku, da Vas obespravljuju na najneverovatnije načine, da ne smete da izadjete na ulicu ili da se nadjete u isključivo albanskoj sredini bojeći se da kojim slučajem ne izgovorite koju srpsku reč na osnovu kojih bi Vas detektovali, da li biste se i onda bavili svojim dvorištem, da li biste i onda mislili na demokratiju i okove srednjeg veka? Rašić je, pre svega, zastrašena ličnost, na način kako to rade Albanci a, potom, podmazana sitnim privilegijama i novcem. Naravno kada odsluži i njega čeka sudbina kao i ostale Srbe ili, još gora. Postoje takvi ljudi na Kosovu i Metohiji, uostalom, kao i u Srbiji. Da postupamo na „demokratski i slobodan način“, kao što to rade Albanci, ne bismo bili u ovoj situaciji.

        1. Siledžija može da bude, na žalost, i pripadnik sopstvenog naroda. Zastrašivanje i davanje sitnih privilegija čine i pripadnici sopstvenog naroda. Nije do naciona, plemena, „nebeskih“ vrednosti nekog naroda – nije do toga – do čoveka je, do pojedinca. Sve dok ne izađemo iz začaranog kruga zvanog brojanje krvnih zrnaca i DNK lanaca kako bismo utvrdili da li neko vredi ili ne vredi, ovako će nam biti. I nama i Albancima.

  2. Gospodo.s Kosovom je uradjeno sta je uradjeno.Ne brinite za cast i pamet Nenada Rasica.Znaju dobro kosovski Srbi.da nije bilo Mileta Rasica Nenadovog oca.ni ovo Srba dole ostalo ne bi.Od onakvog oca sin ne moze da bude necastan.U pravu je.ako je stvarnost ovakva.pa jedini je nacin za opstanak uci u institucije.a ne praviti paralelne.korumpirane.kao vlasti bez institucionalnog znacaja.Raspored snaga je sada takav.Albanci su vecinski narod na Kosovu.igru igras sa kartama koje si dobio .a ne sa onim koje bi zeleo da imas.

  3. Od Miladina Solevica do Nenada Rasica,AP KiM je inkubator politicara…Slava nam…!!

  4. Pitao sam komšinicu, vojnog psihologa, šta bi bilo kada bi na planeti Zemlji ostali samo mi Srbi. Izbio bi treći svetski rat, kaže.

    1. Dakle,Srbija-Sirija…!!! Bogme,ne bih da slutim…Ali se istorija ponavlja,zar ne…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.