Nenadić: Partijska kontrola generator korupcije u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Naravno. Zna se da u svakoj partijskoj državi a posebno sa jednim nosiocem svih nivoa vlasti postoji najpogodnije tlo za razvoj i razmnožavanje mita i korupcije. Sama vlast javno prikazuje korupciju, primer je selo gde dobiju asfalt i javno Drobnjak pita “ A sada će te glasati za nas?“ Odgovor je bio DA. To je javna državna korupcija naroda za vlast.

    1. Zbog partijskih veza se i direktor Pinokio uobrazio pa vrslja po Institutu za fiziku kako hoce i kad hoce. Tvrdi da moze sve zato sto ga podrzavaju drzavni sekretar Popovic, ministar Sarcevic i propala premijerkka Brnabic. Zaboravio da nicija nije sijala do zore

  2. 1. Neophodno je privatizovati : javna preduzeća, razne ustanove, institute, domove zdravlja, Obdanista ….. kako bi se smanjio uticaj države .
    2. Zamenika direktora DRI , agencije za borbu protiv korupcije , , sprečavanje pranja novca i poreske uprave da imenuje opozicija.
    3 tužilaštvo da bude nezavisno u odlucivanju i u materijalnom smislu. Tužilaštvo treba finansiski da odgovara za svoje greske , a ne kao do sada sud.
    4. Mediji da se prodaju strancima i da se sporovede lustracija u medijima.
    5. Da gradjani krenu da se kažnjavaju i za najmanje greske kako bi isto tražili i za političare .
    6. U sistemskim zakonima onemoguciti diskreciono odlučivanje .
    7. Uskladiti prava gradjana sa materijalnim mogucnostima države .
    8. Napraviti specijalni suda za privredu i korupciju.
    9. Pojednostaviti zakone privredi da redje budu u prekrsaju.
    10. Smanjiti broj zaposlenih u javnom sektoru kroz restrukturiranje države za 70%.

Ostavite komentar


Društvo

Pazite gde pijete vodu po ovoj vrućini: Samo na jednoj javnoj česmi u Beogradu izvorska voda bezbedna za piće 8

Pazite gde pijete vodu po ovoj vrućini: Samo na jednoj javnoj česmi u Beogradu izvorska voda bezbedna za piće

U potrazi da se rashlade na visokim temperaturama neki će posegnuti za prvom vodom na koju naiđu. Ukoliko vas put navede pored neke od javnih česama sa izvoskom vodom na teritoriji Beograda treba biti obazriv, jer poslednji rezultati ispitivanja kvaliteta te vode koje je obavio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u junu, nisu ni zadovoljavajući.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.