Predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović i direktor Direkcije za izgradnju grada Požarevca Mitar Karadžić obišli su radove na uređenju kolovoza i trotoara u delu Dunavske i Nemanjine ulice.


Predsednik Skupštine objasnio je da je u pitanju nenajavljena poseta izvođaču koja ima za cilj da se na licu mesta proveri poštovanje rokova i kvalitet izvedenih radova. Još nam je rekao da će ovakvi obilasci u budućnosti postati praksa i da će struka naročitu pažnju pridavati tome da se izvedeni radovi “u dlaku” poklapaju sa projektom.

– Ovde u Nemanjinoj i Dunavskoj smo promenili onaj prvi, habajući deo asfalta. Dakle, uređujemo kompletan kolovoz i desnu stranu trotoara. U Dunavskoj ulici smo, kada govorimo o trotoaru, obratili pažnju i na estetiku pa će biti posađen drvored, kao i ukrasno žbunje. Vrednost radova je oko 15 miliona dinara a rok za završetak je 29. septembar. Ukoliko nas vreme posluži, završiće se i ranije. – poručio je Mitar Karadžić, direktor “Direkcije”.

Nakon ove gradske deonice, kako je kazao Karadžić, kreće se sa ulicom Koste Abraševića gde se skida kompletna podloga na kolovozu i postavlja nova, kao i trotoar sa leve strane, a sve zajedno se stapa sa novim kružnim tokom kako bi se dobila lepa i funkcionalna celina. Po završetku “Koste Abraševića”, u planu su da krenu radovi na uređenju ulice Knez-Milošev venac, kako bi i ova značajna deonica konačno dobila ruho kakvo zaslužuje, napomenuo je Karadžić i dodao da ih jedino loši vremenski uslovi mogu sprečiti da se u potpunosti ispune zacrtani rokovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari