Vijest iz sanitarne inspekcije da je voda sa sva tri izvorišta iz kojih se grad snabdijeva ispravna, obradovala je Pljevljake. Zbog povećane zamućenosti u vodovodu, u protekla dva mjeseca, Pljevljaci su bili prinuđeni da kupuju vodu ili da je donose sa jedinog ispravnog izvora „Vodice“.

Loš kvalitet vode na pljevaljskim izvorištima izazvao je ogorčenje kod građana Pljevalja, a neke NVO koje se bave ekološkim problemima tražile su da Vodovod oslobodi građane plaćanja vodarine dok ne obezbijedi kvalitetnu vodu.

U Vodovodu ističu da je izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode, jedino trajno rešenje koje bi dovelo do poboljšanja kvaliteta vode. Upravni odbor je saopštio da preduzima sve mjere kako bi se kvalitet vode sa gradskih izvorišta popravio, ali ne isključuju mogućnost novih problema, posebno u periodu velikih kiša ili naglog otapanja snijega, kada dolazi do zamućenja vode. „Za potrebe većeg kvaliteta vode potrebne su investicije i vrijeme na izgradnji novih postrojenja. Očekujemo da će u narednom periodu Opština koja je osnivačpreduzeća investirati u izgradnju novih postrojenja za prečišćavanje vode. Vodovod nema obavezu da gradi postrojenja, većmu je osnovni zadatak održavanje postojeće mreže“, saopšteno je iz službe ovog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari