Nekoliko dana u holu leskovačkog Opštinskog suda, u samom prizemlju, traju neopisive gužve. Mnogi Leskovčani, koji su imali tu nesreću da rade u firmama koje su davno propale ili su na izdisaju, odlučili su da se odreknu akcija svoje ,,druge kuće’’, u kojoj su najčešće proveli gotovo celi radni vek i da upišu akcije dobrostojećih državnih kompanija.

Nekoliko dana u holu leskovačkog Opštinskog suda, u samom prizemlju, traju neopisive gužve. Mnogi Leskovčani, koji su imali tu nesreću da rade u firmama koje su davno propale ili su na izdisaju, odlučili su da se odreknu akcija svoje ,,druge kuće’’, u kojoj su najčešće proveli gotovo celi radni vek i da upišu akcije dobrostojećih državnih kompanija. Sve bi bilo u redu da im nedavno iz Agencije za privatizaciju nije stigao obrazac koji neizostavno mora da bude overen kod Opštinskog suda da bi uopšte mogli da steknu pravo na akcije.
Kako se pojavio zaista veliki broj Leskovčana i kako su gužve ,,preko svake mere’’, Opštinski sud u Leskovcu je otvorio još jedan, treći šalter, za overu akcija, ali ni to, bar za sada, nije smanjilo redove i danima prisutnu stresnu situaciju.
– Čekam već dva sata i ko zna kada ću uspeti da overim ovaj papir – kaže jedan postariji Leskovčanin i dodaje da je ljut i na sebe i država koja ga je dovela u ponižavajući položaj.
U leskovčakom Opštinskom sudu ističu da dnevno overe više od 500 obrazaca, ali se ne usuđuju da prognoziraju da li će svi zahtevi biti uslišeni do kraja meseca, do kada je i određen rok za prijavljivanje građana za dobijanje državnih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari