Nebojša Petković: Vlast namerava da nas optuži za incidente koje će izazvati grupa kriminalaca 1Foto: N1

Nebojša Petković iz organizacije „Ne damo Jadar“ se obratio preko društvene mreže X kako bi upozorio da vlast planira da ih optuži za incidente koje namerava da izazove grupa kriminalaca, na obeležavanju godišnjice Oluje koja će se danas održati u Loznici.

On je u postu koji sadrži i video, pored toga napisao i da vlast želi da nas uvede u vanredno stanje jer su se uplašili naroda.

„Znaju da policija i vojska neće udariti na nas, jer imamo pravo da branimo državu od izdaje režima“, naveo je Petković.

Dodao je da oni smatraju da je izbor Loznice za obeležavanje godišnjice Oluje direktna provokacija njima koji se bore protiv rudnika litijuma u tom kraju.

„Iako mislimo da ljudi koji su izdali naš narod 1995. godine ne bi smeli da se obraćaju na takvim skupovima, ipak nećemo taj skup ometati. Nije nam cilj da pravimo haos, ta priča se širi na društvenim mrežama da mi nešto organizujemo. Mi ne organizujemo ništa“, rekao je Petković.

Istakao je da su oni planirali da učestvuju na regati koja je otkazana zbog današnjeg skupa u Loznici, pa će otići u Mali Zvornik na „Fišerijadu“ gde će razgovarati sa prisutnima i sa gostima te manifestacije.

Danas se u 18 časova održava Dan sećanja na stradale u akciji „Oluja“, kome će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i visoki politički ali i verski zvaničnici.

Građani koji se u tom kraju bore protiv izgradnje rudnika litijuma Rio Tinta, su ocenili da je Loznica izabrana zbog provokacije, dok se po društvenim mrežama počela širiti priča da bi protivnici rudnika mogli danas da naprave incident.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari