Suprotno Zvezdinom ubeđenju da ćemo već ove subote, čitavih šest kola pre kraja prvenstva, saznati ime novog šampiona, u taboru Partizana veruju da ni posle 140. večitog derbija neće biti poznato da li će pehar četvrtu sezonu zaredom završiti u Humskoj, u crveno-belom komšiluku ili na adresi Vojvodine.


STADION: Partizana. KAPACITET: 32.714. mesta. SUDIJA: Slobodan Veselinović (Valjevo).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski, Petrović, Tomić, Vukić (Smiljanić), Ilić, Iliev, Tejgo.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Ninkov, Ćosić, Tošić, Mikić, Evandro, Kadu, Isah, Borha, Lazović, Kaluđerović. Trener Robert Prosinečki.

 

– Još pre starta sezone prognozirao sam tešku borbu za titulu, kojoj su se evo i Novosađani priključili. Sada kažem da će prvenstvo do kraja biti neizvesno, kako god da se završi večiti derbi – misli iskusni kapiten crno-belih Mladen Krstajić.

„Parni valjak“ u duel ulazi kao lider, bodovno izjednačen sa najljućim rivalom, ali sa jesenjim trijumfom na gostujućem terenu (1:0) i boljom gol razlikom.

– Veliki je ulog, ali ne sviđa mi se prašina koja se digla mnogo pre derbija. Ovo je samo sportski događaj i ne bi mu trebalo davati političku, religijsku ili regionalnu konotaciju – poručuje komandant odbrane crno-belih, koji ne može da se pohvali dobrom formom ovog proleća, ali može velikim iskustvom, znanjem i autoritetom.

Isto važi i za Sašu Ilića. Od njegovog raspoloženja, prostora i čuvara koje bude imao u dobroj meri zavisi da li će trener Stanojević spojiti vezni red i navalu, što mu nije uspelo u izgubljenom revanšu polufinala Kupa sa Zvezdom.

– Ne smemo im dozvoliti da vode igru. Moramo biti agresivniji, pokretljiviji i ići na pobedu, iako nam odgovara i remi. Prvi smo na tabeli, verujem da ćemo to ostati i posle derbija, koji može prelomiti, ali neće odlučiti prvaka – tvrdi jedan od retkih sigurnih startera u veznom redu.

Stručni štab je do poslednjeg treninga imao dilemu da li početi meč sa jednim ili dva zadnja vezna (kandidati Petrović, Smiljanić, Kamara), jednim ili dva špica (u prvoj varijanti prednost bi dobio Tejgo), sa Ilićem na krilu ili iza navalne linije ili fizički nedovoljno spremnim Vukićem u ulozi organizatora igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari