Grad Loznica raspisao je konkurs za dodeljivanje nepovratnih stipendija svojim najboljim studentima i najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola za ovu godinu, što predstavlja već ustaljen vid nagrade i podsticaja mladima iz Jadra.

– Pravo da konkurišu imaju učenici osnovnih i srednjih škola koji su u prošloj godini osvojili jedno od prva tri mesta na državnom takmičenju, koje je organizovalo Ministarstvo prosvete Srbije, i učesnici međunarodnih nadmetanja u oblasti nauke i umetnosti – izjavila je načelnica Gradske uprave Milojka Smiljanić.

Prema njenim rečima, za stipendiju grada mogu da konkurišu redovni studenti koji nisu izgubili nijednu godinu i školuju se o trošku budžeta, sa najmanjom prosečnom ocenom devet u toku osnovnih studija na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija.

– Prošle godine nepovratne stipendije je imalo 29 učenika i 51 student, od kojih su neki u toku studija već ostvarivali pravo na taj vid nepovratne novčane naknade za koju je u gradskom budžetu izdvojeno 3.450.000 dinara, kao i prethodne godine – navela je Smiljanićeva.

Ona je kazala da je stipendija za učenike 24.000 dinara, po 2.000 dinara mesečno, dok za studente iznosi 54.000 dinara, pojedinačno u 12 jednakih mesečnih rata od po 4.500 dinara.

– Rok za podnošenje prijava zainteresovanih ističe 26. februara i posle toga će, prema važećim merilima, biti doneta odluka o dodeljivanju stipendija grada Loznica za ovu godinu – objasnila je Smiljanićeva.

Nepovratne stipendije za najbolje ustanovljene su pre više od decenije kao svojevrstan vid nagrade i podsticaja za najbolje učenike i studente iz Loznice, odnosno Jadra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari