Nepoznate osobe očistile mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici (FOTO) 1Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nepoznati mladići očistili su mural posvećen Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici. Mural je danas najpre bio uništen, zbog koga je juče privedena aktivistkinja Aida Ćorović, i to nakon što ga je nađala jajima.

Mural je danas prekrečio predstavnik SDPS Đorđe Žujović, a nešto posle 13 sati na lice mesta došli su nepoznati mladići kako bi očistili mural. Nešto pre 16 sati mural je očišćen, prenosi Nova.rs.

Kako navode, i dalje se ne zna ko su okupljeni mladići i da li ih je neko poslao. Mural, koji je jutros bio prekrečen belom bojom, sada je ponovo očišćen.

 

Stanari zgrade na kojoj je mural negoduju jer oni moraju da plate sređivanje fasade na objektu. Oni se pitaju čemu služi da ovo prepucavanje.

„Sve mi liči na četnike i partizane“ kaže stariji stanar ove zgrade i dodaje: „Ovo je sve farsa. Mi smo podeljen narod. Nije nam svejedno ova dva dana“, kaže on.

Smatra da će ovo prepucavanje trajati „dugo koliko i korona“. On ističe da je protiv svakog grafita na fasadi bez obzira o kome se radi.

Nepoznate osobe očistile mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici (FOTO) 2
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prema rečima očevidaca, danas niko ne sprečava ljude da priđu muralu, kao što je bio slučaj juče, niti ima policije, osim ljudi koji se u civilu predstavljaju kao policija.

Osobe u civilu ne dozvojlavaju prolaznicima da priđu i fotografišu, legitimišu svakoga ko zastane, ali ne ometaju grupu mladića koja čisti mural Ratku Mladiću.

Grupa mladića koja se nalazi kod murala pokušava da vrati u pređašnje stanje. Oni su doneli flašice sa vodom, sunđere i četke, i pokušavaju da skinu farbu koja je prosuta po muralu, javila je ranije  reporterka N1.

Ekipa N1 je pokušala da sazna da li ovi mladići pripadaju nekoj organizaciji. Oni su naveli samo da žive u tom kraju, i da su se organizovali zato što su patriote. Poriču da ne pripadaju bilo kojoj organizaciji.

Nekih pola sata pre nego što su se pojavili, oko murala se šetao i lider Srpske desnice Miša Vacić.

Tokom prepodneva je bilo vidljivo prisustvo policajaca u civilu, a tokom dana su se oko murala bile prisutne samo novinarske ekipe, javlja reporterka N1.

Kako portal Nova.rs prenosi, pojedini građani zvali su policiju da reaguje zbog dolaska nepoznatih mladića, međutim, zasad nema reakcije.

Podsetimo, jutros je bačen beli kreč preko murala Ratku Mladiću.

Juče su zbog bacanja jaja na mural privedene aktivistkinje za ljudska prava Aida Ćorović i Jelena Jaćimović protiv kojih će MUP podneti prekršajne prijave.

Nepoznate osobe očistile mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici (FOTO) 3
Foto: Uroš Novaković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari