Koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs?

Ostavite komentar


  1. Taj „dan primirja“ je bio u prvom svetskom ratu i taj praznik je za mene nešto potpuno novo. Mi to nismo učili u školi. Sad kada sam video za „grešku“ autora bilo mi je drago jer to verovatno znači da smo živeli istu istoriju i istu školu. Ova novokomponovana i nakaradna istorija je čisto zlo sa forsiranjem crkve odnosno verskih običaja.

  2. ne vidim zašto i mi ne bismo. Danas valjda ne pričamo staroslavenskim, nego srpskim jezikom.

  3. Moze sa se kaže i jedno i drugo. I jedno i drugo su srpske reči. Ne razumem. Kao što mogu da pišem i ćirilicom i latinicom.

  4. Čovek sklon učenju može da nauči i klinasto pismo ili kineske znakove ali ako hoće da koristi maternji jezik, a Srbin je, onda je njegovo pismo Srpska Ćirilica! Naravno da će likovi skloni „napretku“ objasniti da to nije obavezno. Ali… Tako vam je to pa kako hoćete!

  5. Васкрс се каже по црквеном Србскословенсом! Или Воскресе по Рускословенском који наша црква користи још од средине 18.века…Правилно је и једно и друго а Ускрс јесте српска реч али се не користи у Православној цркви! Христос Васкрсе а не Ускрс …Браћо не расправљамо се око најсветијег празника…сви који не верују само нек узму црквени календар и нек прочитају да је Васкрс….а не да гуглају и читају глупости…хвала браћо на разумевању!

  6. Vazno da prodavnice rade kako kaze precednik da podizu ekonomiju prodavajuci hrvatski jogurt,poljsko mleko,nemacki sampon….ti ljudi ne treba da odmore

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.