Gradsko veće u senci u Kragujevcu, koje su nedavno formirali Demokratska stranka i politička organizacija Zajedno za Šumadiju (ZZŠ), konstatovalo je juče, na svojoj prvoj sednici, da u gradu nema investicija, te da je sveopšta društvena situacija u centru Šumadije – alarmantna.

Odborničke grupe DS i ZZŠ na predstojećoj sednici Skupštine grada, zaključilo je GV u senci, neće podržati predloženi rebalans ovogodišnjeg gradskog budžeta u načelu. Tim pre što se, kako je rečeno, na prihodnoj strani rebalansa budžeta nerealno očekuje milijardu i 250 miliona dinara dinara.

Kragujevačko veće u senci je, između ostalog, razmatralo i problem bivših radnika Zastave, koji su 2011. godine, koristeći mogućnost iz ponuđenog socijalnog programa, odlučili da pet godina do penzije (po oba osnova) provedu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ali su novim Zakonom o radu oštećeni, jer će umesto u obećanu punu tokom 2015. godine otići u „prevremeno trajnu penziju“ i trajno primati do 20 odsto manje penzije.

– Naši sugrađani su prevareni i već dobijaju rešenja o trajnom umanjenju penzija. Oni su sa prethodnom vladom i poslovodstvima Zastavinih fabrika imali sporazum, koji im je garantovao odlazak u redovnu a ne prevremenu penziju. Ovi ljudi su novim Zakonom teško oštećeni i tražićemo od gradonačelnika i Gradskog veća da se uključe u rešavanju ovog problema, istaknuto je na ovoj sednici Gradskog veća u senci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari