Nestala dva člana posade 1Foto: wikipedia

Dva člana posade teretnog broda „Beograd X”, koji se prevrnuo na desnoj obali Dunava u noći između 2. i 3. novembra, su nestala i za njima se traga, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Samohodni teretni brod „Beograd X”, vlasništvo preduzeća “Ivan Milutinović- PIM” iz Beograda, imao je udes na potezu oko 150 do 200 metara od Smederevske tvrđave.

U potrazi za nestalima i na spasavanju broda angažovani su Lučka kapetanija Smederevo, Žandarmerija i rečna policija.

U toku je utvrđivanje tačnog uzroka potonuća, a istragu vode nadležni državni organi – inspekcija za bezbednost plovidbe, MUP, vodoprivredna inspekcija, Odsek za civilnu zaštitu i upravljanje rizikom i tužilaštvo.

Lučka kapetanija Smederevo prvu informaciju o udesu dobila je minut posle osam sati od agenata “Danube eco” iz Smedereva koji su bili u plovidbi na potezu sidrište–luka Smederevo.

Brod „Beograd X“ prevozio je kamen-tucanik na relaciji Brnjica–Beograd, oko 660 tona, sa namerom da se usidri u reonu luke Smederevo, prenoći i prijavi LK Smederevo, a ujutro 3. novembra da overi brodske knjige i isprave, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari