Nestorović protiv rodno senzitivnog jezika: To je nakaradni put u stilu poslednje Evrovizije 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Narodni poslanik poslaničke grupe „Mi snaga naroda – prof. dr Branimir Nestorović“ Aleksandar Pavić izjavio je danas da je zvanični početak primene rodno osetljivog jezika „nastavak agresije na srpski narod hibridni rat i ostvarenje plana vladajuće stranke da promeni svest naroda“.

On je na konferenciji za novinare koju je održala ta poslanička grupa u susret 20. maju, kad na snagu zvanično stupa zakon koji propisuje primenu rodno osetljivog jezika, istakao da je to direktan udar na identitet Srba.

Pavić je rekao da vlast često govori o ulaganju u vojsku i upitao „šta ćemo da branimo ukoliko nam se promeni svest i proMenom jezika oduzme identitet“.

Kako je naveo Srpska pravoslavna crkva (SPC) je simbolično na 25. godišnjicu NATO bombardovanja postavila na svoj sajt apel da se taj zakon stavi van snage, „jer je očigledno da je taj zakon deo plana o promeni društvenih odnosa i svesti jednog naroda“.

Lider poslaničke grupe „Mi snaga naroda“ Branimir Nestorović izjavio je da će iskoristiti danas priliku da govori protiv rodno osetljivog jezika, jer će to za nekoliko dana biti krivično delo.

On je objasnio da u vreme kad je on studirao medicinu bilo jasno objašnjeno da se muškarci i žene biološki razlikuju i da je rod pitanje bilogije, a ne odluke, kako to „nameće transdženderizam“, koji je prisutan poslednih nekoliko decenija.

„Uvodi se pojam roda koji nema biološki kolerat, nego je stvar ličnog ubeđenja. Jezik je suština i kad počneš da primenjuješ reči ti u stvari radiš socijalni inženjering, tako to na mala vrata ulazi u svakodnevnu primenu“, rekao je Nestorović.

Prema njegovim rečima poslanička grupa „Mi glas naroda“ je podnela inicijativu da se taj zakon stavi van snage i dobili su odgovor da to nije moguće dok se ne usaglasi sa zakonima Evropske unije (EU).

„To je taj nakaradni put kojim mi idemo, gde smo prihvatili da sve što se u EU usvoji moramo i mi da primenimo i na kraju ćemo i mi završiti na Evroviziji u stilu ove poslednje Evrovizije“, dodao je Nestorović.

Naučni savetnik iz Instituta za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Sreto Tanasić izjavio je da je jezička struka upozoravala na opasnost koju donosi Zakon o rodno osetljivom jeziku, „koji zahtevaju ekstremni feministi, da bi po svojoj meri standardizovali jezik“.

„Srpski jezik nije i ne može biti diskrimitoran prema osobama ženskog pola i zato je taj zakon protiv srpskog jezika i zato je važno da Ustavni sud taj Zakon proglasi neustavnim“, rekao je Tanasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari