Dan uoči zakazanog termina 25. sednice Skupštine opštine Veliko Gradište, sazvane na zahtev 14 odbornika opozicije po hitnom postupku, došlo je do preokreta jer je Biljana Lukić, predsednik odborničke grupe DS, zvanično je povukla predlog za sazivanje Skupštine tako da je propao pokušaj smene novoizabranog predsednika Opštine Dragana Milića iz Grupe građana „Zaselo i grad“ koji je na toj funkciji nedavno zamenio Živu Lazića(DS).

– Racionalan potez – shvatili su da ne mogu ništa da promene jer za to nemaju dovoljan broj odbornika. Podsetiću, na dnevnom redu našao se predlog za razrešenje predsednika Skupštine opštine Veliko Gradište i predlog izbora Ljubiše Živića na pomenutu funkciju, a dve, u ranijem periodu razmatrane tačke, uvrstili smo formalno. Reč je o verifikaciji mandata odbornika Dragiše Jovanovića i prestanku mandata odbornika Danijele Mijatović, izjavio je Nedeljko Todorović, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište.

Naredno skupštinsko zasedanje, kako saznajemo, planirano je za 26. ili 27. jul. Prema najavi, odbornike očekuje obiman materijal o brojnim temama.

– Na razmatranje stižu izveštaji i programi rada preduzeća i ustanova. Razmatraćemo i predlog odluke o pristupanju regionalnoj deponiji u Petrovcu. Odlučivaćemo o postavljanju vršioca dužnosti direktora, upravnih i nadzornih odbora…Mnogo važnih sadržaja iz brojnih razloga čekalo je na skupštinsku proceduru, zaokružićemo posao i predahnuti tokom avgusta, kaže Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari