U poplavama i klizištima, izazvanim tajfunima Lekima i Krosa, u Vijetnamu je život izgubilo najmanje 46 ljudi, a 29 se vodi kao nestalo, dok je na Tajvanu poginulo petoro ljudi, saopštile su vlasti tih zemalja.Tajfun Lekima, koji je u sredu zahvatio Vijetnam, izazvao je najgore poplave u poslednjih nekoliko decenija, prenele su svetske novinske agencije.

U poplavama i klizištima, izazvanim tajfunima Lekima i Krosa, u Vijetnamu je život izgubilo najmanje 46 ljudi, a 29 se vodi kao nestalo, dok je na Tajvanu poginulo petoro ljudi, saopštile su vlasti tih zemalja.Tajfun Lekima, koji je u sredu zahvatio Vijetnam, izazvao je najgore poplave u poslednjih nekoliko decenija, prenele su svetske novinske agencije. Snažan vetar, koji je duvao brzinom do 130 kilometara na sat, praćen obilnom kišom, oštetio je oko 77.000 kuća, izazvao prekid saobraćaja i nestanak električne energije, a materijalna šteta zasad je procenjena na više od 40 miliona dolara. Lekima je peti tajfun koji je ove godine zahvatio tu zemlju na jugoistoku Azije. U međuvremenu, pet ljudi je poginulo, 53 je povređeno, a više od dva miliona ostalo je bez struje na Tajvanu, koji je pogodio tajfun Krosa.
Krosa, koji je oslabio u tropsku oluju trenutno se kreće prema jugoistočnoj obali Narodne Republike Kine, gde je, iz predostrožnosti, evakuisano više od milion ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari