Novoizabrani predsjednik opštine Pljevlja dr Miloje Pupović, preuzeo je dužnost prvog čovjeka na svečanoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja održanoj u sredu. U obraćanju odbornicima dr Pupović je rekao da će se truditi da bude predsjednik svih građana u opštini imajući u vidu da nije izabran kao nezavisni kandidat.


– Svjestan sam da će biti mnogo onih za koje valjam i za koje ne valjam, to je sudbina čovjeka na javnoj funkciji, ali ja sam prihvatio ovaj posao uz koji ponekad idu i uvrede na javnoj sceni, što nije baš prijatno. Volio bih da me ljudi uvažavaju onoliko koliko ja njih uvažavam i ništa više, po principu – poštovaću te koliko me poštuješ. Neću doprinositi da se u lokalnoj upravi bavimo visokom politikom, već konkretno pitanjima bitnim za život i rad naših građana, rekao je Pupović.

U nastavku dr Pupović je govorio o gradskoj infrastrukturi, uz ocjenu da je u vrlo lošem stanju. „Naše gradske ulice su u katastrofalnom stanju. Bez pretjerivanja najgore su od svih gradova u Crnoj Gori i bližoj okolini. Najviše puta prekopavane i sa najviše rupa. To zahtijeva velika sredstva i nisam siguran da se na tome nešto više može učiniti. Nezaposlenost je naš najveći i glavni problem i smatram ga mnogo većim nego što ga zvanična statistika pokazuje“ istakao je Pupović i tražio od zaposlenih u lokalnoj upravi da ispunjavaju svoje radne obaveze za svoju platu, kolika god da je jer za nju treba da se radi.

Pupović se zahvalio dosadašnjem gradonačelniku Vukoviću i njegovim saradnicima koji su došli na izborima i odlaze po osnovu izbora i činovnicima u administraciji koji su svih prethodnih mandata radili savjesno i odgovorno i koji bi mogli da rade u bilo kojoj evropskoj opštini, citirajući mudrost: Kad se penješ stepenicama uspjeha, uvijek misli da ćeš silaziti i da ćeš iste ljude sretati“, u svom obraćanju istakao je Pupović. Pupović, nosilac liste koalicije „Bolja Pljevlja – bolja Crna Gora“ izabran je za novog predsjednika opštine glasovima svih 18 odbornika svoje koalicije, dok su 14 odbornika DPS i tri odbornika SDP bili protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari