Deseti uzastopni trijumf aktuelni šampion Majami zabeležio je nad Filadelfijom (114:90) predvođen sjajnim Lebronom Džejmsom, koji je upisao svoj 35. tripl-dabl u karijeri zabeleživši u noći između subote i nedelje 16 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Najefikasniji ipak bio je Dvejn Vejd sa 33 poena, a 14 poena uz šest asistencija imao je Mario Čalmers. Filadelfiju je predvodio Džru Holidej sa 21 poenom i po šest skokova i asistencija. Majami je prvi na tabeli Istočne konferencije sa 39 pobeda i 14 poraza, dok će Filadelfija morati da se pomuči za učešće u plej-ofu jer je trenutno na devetom mestu.

Juta ove sezone definitivno ne može da izađe na kraj sa Klipersima. Tim iz Los Anđelesa ima skor sa „džezerima“ 4:0, prvi put posle 30 godina, a ovog vikenda porazio ih je sa 107:94. Karon Batler ubacio je 21 poen za pobednički tim, po 18 su dodali Blejk Grifin i Lamar Odom uz sedam, odnosno šest skokova, dok je Kris Pol imao 11 poena i po sedam skokova i asistencija. Gordon Hejvard postigao je 23 poena uz osam skokova za Jutu.

Najdramatičnije bilo je na meču između Milvokija i Atlante gde je slavio gostujući tim sa 103:102. Milvoki je imao šansu za preokret ali je poslednji napad prokockao Elis. Pobedu gostujućem timu doneo je Al Horford postigavši 23 poena uz 11 skokova, a pogodio je i bitan koš za pobedu šest sekundi pre kraja. Ersan Iljasova ubacio je 19 i imao devet skokova za Bakse.

Vejdov rekord

Osim sjajnog Džejmsa u centru pažnje bio je i tridesetjednogodišnji Dvejn Vejd. Zvezda Majamija je uz 33 poena na meču protiv Filadelfije prešla 16.000 poena u NBA karijeri, koju je i počeo upravo u redovima Hitsa 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari